חלה במילוי מטבוחה וקונפי שום
מתכון ל2 חלות גדולות/ 3 בינוניות
מצרכים לחלה:
- שיני שום קלופות "טעם הטבע"
- מטבוחה
- 1 קילו קמח לבן
- 400 גרם מי ברז
- 15 גר' שמרים יבשים ( 40 גר' שמרים טריים)
- 2 ביצים
- 100 גר' סוכר
- 15 גר' מלח
- 75 גר' שמן זית
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר ומפעילים את על מהירות נמוכה- בינוניות. תוך כדי עבודה מוסיפים את המים ולאחר מכן את 2 הביצים וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד. בשלב זה תוך כדי לישה של המיקסר מוסיפים את המלח וכעבור חצי דקה מוסיפים את השמן זית וממשיכים בפעולה עד שמתקבל שוב מרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל את גודלו.
** ניתן גם להשאיר ללילה במקרר
לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל2 חצאים שווים (להשתמש במשקל).
כל חצי מחלקים ל3 חלקים שווים.
מרדדים למלבן כל חלק בנפרד לגודל של בערך 50/20
על כל מלבן שרידדנו, מניחים לאורך מקצה לקצה בחלק שקרוב יותר לצד ולא באמצע קצת מהמטבוחה שהכנו וקונפי שום לפי הטעם.
מקפלים מהצד הקרוב למטבוחה ומכסים אותה עם הבצק ומגלגלים. חשוב להדק בצדדים ומלמעלה שהמטבוחה לא תצא.
אחרי שסיימנו למלא את שלושת החלקים מחברים אותם ויוצרים צמה.
חוזרים על אותן הפעולות לחלה השנייה.
מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים למשך כחצי שעה.
מברישים עם ביצה ומעל מפזרים שומשום/ פרג/ קצח…
לוקחים מספר שיני קונפי שום ומניחים בין החריצים של הצמה.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170- 175 מעלות למשך כ25-30 דק'/ עד לקבלת צבע שחום יפה.
** מומלץ לסנן מעט את המטבוחה מנוזלים לפני המילוי
לעוד מתכונים עם שיני שום קלופות "טעם הטבע" היכנסו: