קונפי שום
מצרכים:
- קילו שום קלוף
- 2 קורט מלח
- 2 קורט פלפל
- 3 גבעולי תימין (לא חובה)
- שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר עמוק שמים את השיני שום, מוסיפים מלח, פלפל ותימין.
מעל שופכים שמן זית, עד לגובה של ס"מ מתחת לשיני השום (שלא יעבור את קו הגובה שלהן )
מבשלים על הלהבה הכי נמוכה לפחות לכ- 3 שעות. ניתן לבשל גם בתנור למשך 3 שעות (120 מעלות).
מדי פעם מערבבים בעדינות – להיזהר שלא לפגוע בשיני השום.
לאחר מכן מעבירים את כל התכולה לכלי, עם השמן. מחכים שיתקרר, מכסים ומכניסים למקרר.
**ניתן להוסיף לתבשילים, או להגיש כמזט בתחילת הארוחה.
בתאבון ☺