עגבניות שרי מיובשות
מצרכים:
- קילו עגבניות שרי (עדיפות לשרי תמר)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל
- טימין טרי (לא חובה)
אופן הכנה:
שוטפים את העגבניות וחותכים לאורך.
מסדרים בתבנית אפייה שהחלק החתוך כלפי מעלה ומזליפים שמן זית, מלח פלפל וטימין.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 100 מעלות, למשך שעתים עד שלוש עד שרואים שהעגבניות הוציאו את הנוזלים והתכווצו.
מומלץ לשמור בצנצנת מעוקרת ולמלא עד למעלה בשמן זית.
ניתן לעשות שימוש בתבשילים שונים, סנדביצ'ים ובסיניה דג