מג'דרה פריקי ועדשים שחורות
מצרכים:
- 2 בצלים גדולים
- 1 כוס פריקי שלם – לשטוף היטב
- 1 כוס עדשים שחורות – לשטוף היטב
- 4 כוסות מים
- חצי כפית מלח
- 2 קורט פלפל שחור
- רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים כמו לסלט, בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ולאחר כדקה מעבירים לאש נמוכה עד שהבצל מזהיב ושקוף. (10 דק' בישול, לשים לב שלא נשרף). בשלב זה מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את הפריקי והעדשים, מערבבים מעט. מוסיפים את המים, מערבבים. מגיעים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש נמוכה ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים (בערך כחצי שעה בישול על אש נמוכה)
**אפשרי להכין את המג'דרה ביחס שונה בין הפריקי לעדשים, לדוגמא כוס וחצי פריקי + חצי כוס עדשים שחורות. גם פה נשתמש ב4 כוסות מים.
המלצת הגשה:
מומלץ להגיש עם טחינה או עם יוגורט וסלט
בתאבון ☺