פטאייר כוסמין ממולא בתרד וגבינות
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
חצי כפית מלח הימלאיה
1/3 כוס שמן זית
חצי כוס מים פושרים חמימים
מצרכים למילוי:
- 2 חבילות תרד שטופות וחתוכות לרצועות
- 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לסלט
- 100 גרם גאודה כבשים
- 100 גרם פרמז'ן
- 2 כפות לימון כבוש (מהנוזל)
- כפית שטוחה סומק
- כפית שטוחה מלח הימלאיה
- רבע כפית פלפל שחור
- חופן עגבניות שרי פרוסות דק
אופן הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים והלימון כבוש ולאחר מכן מוסיפים את התרד. מבשלים עד להתרככות והתאדות הנוזלים כ10 דק בערך.
מעבירים לקערה להתקררות, אם יש צורך למסננת שהנוזלים ימשיכו לצאת. מוסיפים פרמז'ן ומגרדים גאודה עיזים בפומפייה על הצד העדין (קטן). מערבבים הכל בעדינות ומתחילים במילוי הבצק.
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל המרכיבים עד שנוצר עיגול בצד אחיד ומכניסים למקרר ל10 דק'.
לאחר מכן מרדדים את הבצק דק ככל הניתן ויוצרים עיגולים שטוחים בקוטר 12 ס"מ.
מניחים כף מהמילוי במרכז העיגול ופרוסה של עגבניית שרי מעל.
לסגירה, מקפלים צד אחד, מעליו את הצד השני שמולו ואז את החלק התחתון עליהם.
משמנים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כרבע שעה.