לחם פוקצ׳ה

פוקצ'ה חמה מהתנור

מתכון ל-2 פוקצ'ות

רכיבים:

  • קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 850 מ"ל מים טמפרטורת חדר
  • חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

לוקחים קערת ערבוב גדולה יחסית או מיקסר. שופכים פנימה קמח, שמרים, סוכר ותוך כדי עירבוב מוסיפים את המים. לשים במשך כ5-7 דק' עד שנוצר בצק אחיד. לאחר מכן מוסיפים את המלח לשים כחצי דקה ומוסיפים את השמן זית. לשים שוב עד שהשמן זית נספג לגמרי ונוצר בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים, לוקחים 2 תבניות תנור ומניחים עליהן נייר אפייה. משמנים בשמן זית את נייר האפייה ומניחים באמצע על כל תבנית את הבצק.
לאחר מכן בוזקים מעט שמן זית על הפוקצ'ות ומעט מלח גס.
*ניתן להוסיף תימין, זעתר טרי, רוזמרין עגבניות מיובשות ועוד…
נותנים לבצק לנוח ולתפוח כשעה וחצי.
כשהאורחים מגיעים, מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כ10 דק' או עד להשחמה יפה.
תהנו כל עוד הפוקצ'ה חמה ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה