לחם פוקצ׳ה

פוקצ'ה חמה מהתנור

רכיבים:

  • קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 2.5 כוסות מים פושרים – חמימים
  • חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

לוקחים קערת ערבוב גדולה יחסית, שופכים פנימה קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים במשך כ5-7 דק' עד שנוצר בצק אחיד. לאחר מכן מוסיפים את השמן זית והמלח ולשים שוב עד שהשמן זית נספג לגמרי ונוצר בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים, לוקחים 2 תבניות תנור ומניחים עליהן נייר אפייה. משמנים בשמן זית את נייר האפייה ומניחים באמצע על כל תבנית את הבצק, משמנים מעט את הידיים ומותחים את הבצק עד שהוא מכסה את כל שטח התבנית וחוזרים על הפעולה גם בתבנית השנייה.
לאחר מכן בוזקים מעט שמן זית על הפוקצ'ות ומעט מלח גס.
*ניתן להוסיף תימין, זעתר טרי, רוזמרין
נותנים לבצק לנוח ולתפוח במשך כשעה – שעה וחצי.
כשהאורחים מגיעים, מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך כ10 דק' או עד להשחמה יפה.
תהנו כל עוד הפוקצ'ה חמה

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה