לחמניות כוסמין מלא
בתוספת שיבולת שועל
מצרכים:
- 350 גרם קמח כוסמין מלא
- 150 גרם שיבולת שועל טחונה
- כוס ושליש – כוס ורבע מים פושרים
- 2.5 כפות שמן זית
- 2.5 כפיות מלח הימלאיה שטוחות
- 2 כפיות שמרים
תוספות: שומשום שחור/ שומשום מלא/ שיבולת שועל/ קינואה/ גרעיני דלעת/ גרעיני חמנייה
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמחים בקערה גדולה עם מלח, שמרים ושמן זית.
מוסיפים מים בהדרגה – כוס מים ללוש מעט ולהוסיף עוד שליש – רבע כוס מים ולהמשיך ללוש עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק, משמנים מעט את הקערה בשמן זית ומכניסים את הבצק בחזרה. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ ל4-5 שעות או במקרר ל6-10 שעות.
לאחר שמוציאים את הבצק מהקערה מניחים על משטח ולשים אותו מעט להוצאת האוויר.
מחלקים אותו ל- 10 חתיכות שוות ומגלגלים לכדורים או לצורה מוארכת.
מניחים בתבנית אפייה, על נייר אפייה וחורצים 2 פסים עם סכין על הבצק.
מכסים במגבת מטבח וממתינים לעוד כשעה התפחה.
מחממים מראש תנור ל180 מעלות – לא טורבו.
בינתיים מכינים צלחת עמוקה עם מים פושרים וצלחת עמוקה עם התוספות שבחרנו לשים.
לוקחים כל לחמנייה בנפרד טובלים אותה מ2 הצדדים במים ומיד לאחר מכן את הצד העליון שחרצנו טובלים בתוספות ומניחים בחזרה בתבנית שהצד עם התוספות כלפי מעלה.
מכניסים לתנור ל 25 – 35 דקות, לשים לב שהלחמניות מוכנות ולא יותר מדי זמן בתנור.
מוציאים, נותנים להן להתקרר ובתאבון…
טיפים:
*ניתן להקפיא ולהוציא קצת לפני הארוחה ולחמם דקה – שתיים בטוסטר.
*במידה וכן בחרתם תוספות, תשחקו עם זה ☺ מה ואיך שאתם אוהבים
2-3 לחמניות עם תוספת כזו 2-3 עם תוספת אחרת 2-3 ללא תוספות
*במידה ורוצים לחמניות גדולות יותר, מחלקים את הבצק לפחות חתיכות לפי הגודל שרוצים.
*תזמינו את הילדים להצטרף אליכם למטבח… הם ייהנו מההכנה ויאכלו אח"כ בכיף גדול ☺