מטבוחה
מתכון קל להכנה וטעים ממש! אחרי שתלמדו להכין אותו לא תצטרכו לקנות יותר רסק עגבניות!
מצרכים:
- 3 קילו עגבניות לבישול קצוצות דק לסלט
- 4 פלפלים (גמבה) קצוצים דק לסלט
- 6 שיני שום קצוצות
- 4 כפות שמן זית
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל
- 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
- חצי כפית כמון
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר שטוח וגדול. מוסיפים את השום הקצוץ ולאחר מספר שניות מכניסים את הגמבה הקצוצה. מערבבים כדקה ומוסיפים את התבלינים. מערבבים שוב כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות. מגיעים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומערבבים כל כמה דקות כדי שלא יידבק לתחתית הסיר. מבשלים עד שהכמות מצטמצמת לחצי ומכבים את האש.
כשמתקרר ניתן להעביר לקופסאות קטנות ולהקפיא.
טיפ:
*ניתן לטחון בבלנדר מוט ונקבל רסק עגבניות שיכול לשמש אותנו לרוטב לפסטה, לפיצה ועוד..
בתאבון ☺