סלט משוויה

סלט משאוויה מתכון

(להגיש ביחד עם מנות הפתיחה)

מנה ל-6 אנשים

מצרכים:

  • כיריים גז/ גריל
  • 3 פלפלים(גמבה)
  • 2 בצלים(או אדום או לבן או שילוב)
  • 2 חצילים בינוניים – מחוררים עם מזלג
  • 3 עגבניות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס טחינה מוכנה – שהכנו מראש מטחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

מניחים את החצילים על הכיריים, על אש גלויה הכי גבוה עד שהם נשרפים מכל הצדדים. מוציאים אותם למסננת ונותנים להם לטפטף ולהתקרר. מקלפים את הקליפה, קוצצים עם סכין ומעבירים לקערה.
את הפלפלים שורפים מכל הצדדים ונותנים להם קצת להתקרר, פותחים אותם ומנקים מכל הגרעינים ומקלפים את הקליפה. חותכים לריבועים קטנים ומעבירים לקערה עם החצילים.
את העגבניות גם כן שורפים מכל הכיוונים, מחכים שיתקרר, לא מקלפים! חותכים גס ומעבירים לקערה עם החצילים והפלפלים.
את הבצל חותכים לעיגולים של 1 ס"מ מקצה לקצה, מניחים על הגז ושורפים משני הצדדים. אחרי שמתקרר חותכים גס ומעבירים לקערה עם שאר המרכיבים.
מתבלים עם מלח ופלפל ומערבבים.
בצלחת הגשה עמוקה מוזגים 3/4 כוס טחינה. מעלייה מניחים את הסלט שהכנו ומעל את מה שנשאר לנו מהטחינה ושמן זית בסוף.

טיפים:
*ניתן לחלק בין 2 צלחות הגשה.
*אפשרות נוספת להכין על הגריל למי שאין כיריים גז.

תהנו ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה