גאלט ממולא ללא גלוטן
מתכון זה נוצר כחלק משיתוף פעולה עם דביר בר – מהאתר ללא גלוטן
מצרכים לבצק:
- 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 כוס קמח חומוס
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 1/3 כוס שמן זית
- חצי כוס מים
מצרכים לתבשיל מנגולד:
- 1 חבילת מנגולד שטופה היטב וחתוכה לרצועות
- 1 בצל לבן גדול חתוך לרצועות
- 100 גרם גבינת פטה/ בולגרית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית סומק
- 2 קורט כמון
- מעט מיץ מלימון כבוש (לא חובה)
אופן הכנת הבצק:
בקערה מערבבים את שני הקמחים יחד עם המלח.
לאחר מכן יוצרים חור באמצע הקערה ומוסיפים את השמן זית והמים, מערבבים ולשים עד לעיגול במרקם אחיד, מעט שמנוני ומכניסים למקרר לכ- 10 דק.
אופן הכנת תבשיל מנגולד:
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים והלימון כבוש ולאחר מכן מוסיפים את המנגולד מבשלים עד להתרככות והתאדות הנוזלים כ10 דק' בערך.
מעבירים לקערה להתקררות, אם יש צורך למסננת שכל הנוזלים ימשיכו לצאת.
מפוררים לקערה גבינת פטה ומערבבים עד שהמילוי אחיד.
הרכבת המנה והאפייה:
על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של בערך 25-26 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור גדולה. ממלאים את הבצק בתבשיל ומשטיחים. לא לשכוח להשאיר שוליים רייקים לקיפול.
אחרי שסיימנו למלא את הגאלט, מקפלים את שולי הבצק מעל המלית כך שיכסה אותה בצורה חלקית.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לכ- 25 דק'.
מוציאים ומניחים להתקרר.
בתאבון ☺