חלה – מתכון ל-3 חלות
מצרכים לחלה:
- 1 קילו קמח לבן
- 400 גרם מי ברז
- 15 גר' שמרים יבשים ( 40 גר' שמרים טריים)
- 2 ביצים
- 100 גר' סוכר
- 15 גר' מלח
- 75 גר' שמן זית
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר ומפעילים את על מהירות נמוכה- בינוניות. תוך כדי עבודה מוסיפים את 2 הביצים ולאחר מכן את המים וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד. בשלב זה תוך כדי לישה של המיקסר מוסיפים את המלח וכעבור חצי דקה מוסיפים את השמן זית וממשיכים בפעולה של המיקסר לעוד כ-5 דקות ועד שמתקבל מרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל את גודלו.
** ניתן גם להשאיר ללילה במקרר
לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל3 חתיכות שוות במשקלן (להשתמש במשקל).
כל חלק מחלקים ל3 חתיכות שוות ויוצרים שלושה פסים ארוכים בעזרת הידיים ומתחילים לצור צמה. חוזרים על הפעולה גם עם 2 החתיכות הנוספות כך שבסוף יהיו לנו 3 חלות קלועות.
מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים למשך כשעה.
מברישים עם ביצה ומעל מפזרים שומשום/ פרג/ קצח…
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170- 175 מעלות למשך כ25-30 דק'/ עד לקבלת צבע שחום יפה.