מאפה שמרים וקינמון של חורף
הטמפרטורות מתחילות לרדת, השרוולים מתארכים ויחד איתם גם החשק למאפה שמרים חם טעים ורך מגיע. אז לכבוד הסתיו שכבר כאן, והחורף שמתקרב אלינו בצעדי ענק, קבלו מאפה שמרים וקינמון שימלא את ביתכם בריח מהמם וכל מה שתרצו לעשות מרגע שיצא מהתנור זה להתכרבל איתו, עם כוס תה ואולי גם עם מישהו שאוהבים מתחת לפוך כשבחוץ קר וגשום. בתאבון ♥
מצרכים לבצק:
- 550 ג' (4 כוסות) קמח לבן
- חצי שקית שמרים טריים (25 גרם או 8 גרם שמרים יבשים)
- 12 גרם (2 כפיות) מלח
- 70 גרם חמאה רכה
- 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
- 280 ג' ( כוס + 3 כפות) חלב
- ביצה
- חלמון
מצרכים מלית:
- 100 ג' חמאה מומסת
- כוס סוכר חום דביק
- רבע כוס סוכר לבן
- כפית מלח (אפשר קצת יותר)
- קינמון לפי הטעם
מצרכים סירופ סוכר:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- קינמון
- מלח
אופן ההכנה ( לפי שלבים):
- בקערת מיקסר שמים חלב+שמרים ומערבבים
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים על מהירות נמוכה כעשר דקות.
- משמנים קערה ומתפיחים שעה בחוץ או לילה במקרר, מכוסה.
- מכינים את המלית, מערבבים חמאה מומסת, סוכר, קינמון ומלח.
- כשהכפיל את נפחו מקמחים משטח עבודה ומרדדים. מקפידים להזיז את הבצק תוך כדי רידוד ולהוסיף קמח במידת הצורך על מנת שלא ידבק.
- מורחים את המלית ומשאירים שוליים עליוניים נקיים.
- חותכים לרצועות לאורך ומגלגלים כל רצועה לשבלול.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים ומתפיחים שוב כשעה.
- מכינים סירופ סוכר, סוכר, מים, וניל, קינמון ומלח בקלחת עד שרותח ומכבים את האש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות ואז עוד 10-15 דקות ב160 מעלות.
לקראת סוף האפיה שמים בנדיבות סירופ סוכר ולאחר שהעוגה מוכנה מורחים עוד קצת מהסירופ, זהו זה מוכן, מקווה שהכנתם כבר תה!
טיפים למנה:
לא חובבי קינמון? החליפו את המלית באיזה מלית שבני ביתכם אוהבים! אם יש לכם אבקת חלב הוסיפו רבע כוס לבצק, זה יוסיף לו רכות. הרגישו חופשי להוסיף אגוזים, פקאנים משתלבים כאן מצוין.
בתאבון ☺