בריוש דלעת פטה מתכון
מצרכים לבצק:
- 550 ג' (4 כוסות) קמח לבן / או חצי שקית קמח
- שמרים טריים (25 ג' או 8 ג' שמרים יבשים)
- 14 ג' מלח
- 50 ג' חמאה רכה
- 25 ג' סוכר
- 150 ג' חלב
- 120 ג' מים
- 2 ביצים

מצרכים למלית:
- דלעת
- בטטה
- טימין
- שמן זית
- 2 שיני שום
- 2 כפות סילאן
- 100 ג' גבינת פטה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר שמים חלב,מים ושמרים ומערבבים.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים על מהירות נמוכה כעשר דקות.
- משמנים קערה ומתפיחים שעה בחוץ או לילה במקרר, מכוסה.
- כשהכפיל את נפחו מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעובי של כ- ס"מ וחצי- שניים.
- מקפידים להזיז את הבצק תוך כדי רידוד ולהוסיף קמח במידת הצורך על מנת שלא ידבק.
- חותכים לריבועים.
- מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע ומוסיפים חתיכות גבינה.
- מאחדים את הקצוות ומגלגלים לכדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
- מכסים ומתפיחים שוב כשעה.
- מורחים בשמן זית, מפזרים שומשום, גרעיני דלעת וכל מה שאתם אוהבים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות ואז עוד 10-15 דקות ב160 מעלות.
- כשיוצא מהתנור מורחים בעוד שמן זית.

הכנת המלית:
- חותכים דלעת ובטטה מקולפת לחתיכות בגודל שווה ומניחים בתבנית.
- מזלפים שמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל וטימין ומערבבים יחד עם הירקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כארבעים דקות, עד שהירקות רכים.
- מקלפים את הדלעת ומעבירים לקערה יחד עם הבטטה, מועכים לפירה ומשאירים קצת חתיכות גדולות יותר.
- מוסיפים מעט סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים.
בתאבון ☺

https://www.instagram.com/netasoto/