בריוש דלעת עם פטה

בריוש דלעת פטה מתכון

מצרכים לבצק:

  • 550 ג' (4 כוסות) קמח לבן / או חצי שקית קמח
  • שמרים טריים (25 ג' או 8 ג' שמרים יבשים)
  • 14 ג' מלח
  • 50 ג' חמאה רכה
  • 25 ג' סוכר
  • 150 ג' חלב
  • 120 ג' מים
  • 2 ביצים

מצרכים למלית:

  • דלעת
  • בטטה
  • טימין
  • שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות סילאן
  • 100 ג' גבינת פטה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר שמים חלב,מים ושמרים ומערבבים.
  • מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים על מהירות נמוכה כעשר דקות.
  • משמנים קערה ומתפיחים שעה בחוץ או לילה במקרר, מכוסה.
  • כשהכפיל את נפחו מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעובי של כ- ס"מ וחצי- שניים.
  • מקפידים להזיז את הבצק תוך כדי רידוד ולהוסיף קמח במידת הצורך על מנת שלא ידבק.
  • חותכים לריבועים.
  • מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע ומוסיפים חתיכות גבינה.
  • מאחדים את הקצוות ומגלגלים לכדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
  • מכסים ומתפיחים שוב כשעה.
  • מורחים בשמן זית, מפזרים שומשום, גרעיני דלעת וכל מה שאתם אוהבים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות ואז עוד 10-15 דקות ב160 מעלות.
  • כשיוצא מהתנור מורחים בעוד שמן זית.

הכנת המלית:

  • חותכים דלעת ובטטה מקולפת לחתיכות בגודל שווה ומניחים בתבנית.
  • מזלפים שמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל וטימין ומערבבים יחד עם הירקות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כארבעים דקות, עד שהירקות רכים.
  • מקלפים את הדלעת ומעבירים לקערה יחד עם הבטטה, מועכים לפירה ומשאירים קצת חתיכות גדולות יותר.
  • מוסיפים מעט סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים.

בתאבון ☺

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/
Shopping Cart
דילוג לתוכן