חלת שושנים במילוי תרד וגבינות
מצרכים לחלה:
- 1 קילו קמח לבן
- 400 גרם מי ברז
- 15 גר' שמרים יבשים ( 40 גר' שמרים טריים)
- 2 ביצים
- 100 גר' סוכר
- 15 גר' מלח
- 75 גר' שמן זית
מצרכים לתבשיל תרד:
- 1 קילו תרד טרי עם הגבעול (עדיף בעונה)
- 2 בצלים לבנים פרוסים לחצי ולפרוסות דקות
- 2 שיני שום פרוסות
- חצי כפית כמון
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל
- 200 גרם גבינת פטה
- 50 גרם פרמזן מגורד (לא חובה)
אופן ההכנה תבשיל תרד וגבינות:
חותכים את התרד גס, שוטפים בקערה עם מים ומסננים.
במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
מוסיפים את השום והתבלינים ולאחר כחצי דקה מוסיפים את העלי תרד ומערבבים.
מבשלים עד שהתרד מתרכך והנוזלים הצטמצמו (בערך כ10 דק' בישול) ומשאירים להתקרר.
מפוררים לתוך התבשיל את הגבינת פטה ומוסיפים את הפרמזן ומערבבים היטב.
אופן הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר ומפעילים את על מהירות נמוכה- בינוניות. תוך כדי עבודה מוסיפים את המים ולאחר מכן את 2 הביצים וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד. בשלב זה תוך כדי לישה של המיקסר מוסיפים את המלח וכעבור חצי דקה מוסיפים את השמן זית וממשיכים בפעולה עד שמתקבל שוב מרקם אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל את גודלו.
** ניתן גם להשאיר ללילה במקרר
לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל6 חלקים שווים במשקלם.
כל חלק מרדדים למלבן ובמרכז המלבן לאורכו מניחים מהתבשיל תרד והגבינות.
מקפלים את החלק הקרוב אלינו על התבשיל ומגלגלים עד שנוצר פס ממולא.
את הפס חוצים לאורך באמצע וכל חצי מגלגלים לשבלול כך שהמילוי כלפי מעלה. ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן.
חוזרים על הפעולה עד שמסיימים למלא את הבצק ויוצרים תבנית מלאה בשושנים, עם מעט רווח ביניהן שיהיה מקום לתפוח.
מניחים בצד להתפחה למשך כשעה.
מברישים עם ביצה או שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170- 175 מעלות למשך כ25-30 דק'/ עד לקבלת צבע שחום יפה.