קישואים בתנור עם צ'זיקי

קישואים בתנור עם צ'זיקי


מתכון ל-2 צלחות הגשה

אופן הכנת הצ'יזיקי:


מכינים לאבנה


רכיבים:

  • 500 מ"ל יוגורט
  • חצי כפית מלח
  • חיתול בד/ נייר סופג רב פעמי
  • 3 מלפפונים בינוניים עם הקליפה
  • שן שום כתושה או 2 כפות שמן של קונפי שום
  • חופן נענע קצוצה
  • קורט פלפל שחור
  • לימון


אופן ההכנה:


שלב 1 –
לוקחים מסננת, מניחים אותה מעל קערה ופורסים מעל את החיתול בד/ נייר סופג עבה פתוח בתוך המסננת, שופכים פנימה את היוגורט ומוסיפים כפית מלח. מערבבים טוב טוב ככה שהמלח יתפרס במידה שווה בתוך היוגורט ומכניסים למקרר.
להשאיר למינימום 8 שעות ויותר. ככל שהיוגורט ישב יותר שעות המרקם שלו יהיה יותר סמיך (לרוקן מדי פעם את הנוזלים מהקערה)
שלב 2 –
מגרדים את המלפפונים בפומפייה על הצד הגס. את הלאבנה שהכנו מעבירים לקערה ומוסיפים את המלפפונים, שן שום כתושה, חופן נענע קצוצה, קורט פלפל שחור, לימון לפי הטעם ומערבבים היטב.

אופן הכנת הקישואים:


רכיבים:

  • 7 קישואים בגודל בינוני חתוכים לעיגולים של 1 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:


בקערה מערבבים את הקישואים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד להשחמה קלה.

הצעת הגשה:


להניח במרכז צלחת עמוקה את הצ'יזיקי ומעל את הקישואים.
לבזוק שמן זית ומעט נענע קצוצה/ זעתר טרי

בתאבון ☺

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן