צ'זיקי
מכינים לאבנה
רכיבים:
- 500 מ"ל יוגורט
- חצי כפית מלח
- חיתול בד/ נייר סופג רב פעמי
- 3 מלפפונים בינוניים עם הקליפה
- שן שום כתושה או 2 כפות שמן מהקונפי שום
- חופן נענע קצוצה
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
שלב 1 –
לוקחים מסננת, מניחים אותה מעל קערה ופורסים מעל את החיתול בד/ נייר סופג עבה פתוח בתוך המסננת, שופכים פנימה את היוגורט ומוסיפים כפית מלח. מערבבים טוב טוב ככה שהמלח יתפרס במידה שווה בתוך היוגורט ומכניסים למקרר.
להשאיר למינימום 8 שעות ויותר. ככל שהיוגורט ישב יותר שעות המרקם שלו יהיה יותר סמיך. אנחנו אוהבים להשאיר ל12 שעות וגם יותר.. (לרוקן מדי פעם את הנוזלים מהקערה)
שלב 2 –
מגרדים את המלפפונים בפומפייה על הצד הגס. את הלאבנה שהכנו מעבירים לקערה ומוסיפים את המלפפונים, שן שום כתושה, חופן נענע קצוצה, קורט פלפל שחור ומערבבים היטב.
הצעת הגשה:
לסדר בצלחת עמוקה עם שמן זית מעל
בתאבון ☺