צ'זיקי יווני

צ'זיקי

מכינים לאבנה

רכיבים:

  • 500 מ"ל יוגורט
  • חצי כפית מלח
  • חיתול בד/ נייר סופג רב פעמי
  • 3 מלפפונים בינוניים עם הקליפה
  • שן שום כתושה או 2 כפות שמן מהקונפי שום
  • חופן נענע קצוצה
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

שלב 1 –
לוקחים מסננת, מניחים אותה מעל קערה ופורסים מעל את החיתול בד/ נייר סופג עבה פתוח בתוך המסננת, שופכים פנימה את היוגורט ומוסיפים כפית מלח. מערבבים טוב טוב ככה שהמלח יתפרס במידה שווה בתוך היוגורט ומכניסים למקרר.
להשאיר למינימום 8 שעות ויותר. ככל שהיוגורט ישב יותר שעות המרקם שלו יהיה יותר סמיך. אנחנו אוהבים להשאיר ל12 שעות וגם יותר.. (לרוקן מדי פעם את הנוזלים מהקערה)
שלב 2 –
מגרדים את המלפפונים בפומפייה על הצד הגס. את הלאבנה שהכנו מעבירים לקערה ומוסיפים את המלפפונים, שן שום כתושה, חופן נענע קצוצה, קורט פלפל שחור ומערבבים היטב.

הצעת הגשה:
לסדר בצלחת עמוקה עם שמן זית מעל

בתאבון ☺

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן