מרק עגבניות

מרק עגבניות מתכון


מצרכים (6 מנות):

  • 6-8 עגבניות תלוי בגודל שלהן
  • 1/2 כוס אורז מלא
  • 1 מקל סלרי קצוץ דק דק דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 ענפי תימין (לא חובה)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה (לא חובה, לפי הטעם)

אופן ההכנה:


את העגבניות שורפים על אש גלויה ומניחים בצד להתקרר מעט.
בסיר מרק מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום, הסלרי, בצל ירוק והתבלינים ומעבירים לאש נמוכה.
קוצצים את העגבניות בעזרת סכין ומכניסים לסיר מרק ביחד עם המיצים של העגבנייה שחתכנו והלימון הסחוט.
מערבבים את הכול ביחד, מוסיפים 2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים למשך כחצי שעה.
לאחר מכן מוסיפים את האורז ומבשלים לעוד כ40-50 דק' או עד שאורז מוכן.

** בזמן ההגשה מומלץ לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל ולסחוט מעט לימון.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן