מרק אפונה
מצרכים:
- 1 קילו אפונה טרייה
- 1 מקל סלרי + העלים חתוך גס
- 1 שורש סלרי חתוך גס
- 5 שיני שום פרוסות
- 2 בצל לבן חתוך גס
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 2 כפות אזוב טרי או תימין
- 2 ליטר מים או ציר ירקות
- 1.5 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1/2 כפית כמון
- כפית סומק
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בסיר גדול עד להזהבה.
לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת התבלינים ומערבבים כ2-3 דק'.
מוסיפים 2 ליטר מים או ציר ירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור כשעה וחצי על אש קטנה.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הירקות עד למרקם אחיד.

בתאבון ☺ וצירפתי גם סרטון, תהנו…..