מרק שורשים, עדשים צהובות וירקות
מצרכים:
- 250 גרם עדשים צהובות
- 1 בצל לבן גדול – חתוך גס לריבועים
- חצי שורש כרישה – חתוך לעיגולים צרים
- 1 שומר – חתוך גס לריבועים
- 1 שורש ארטישוק ירושלמי
- 1 שורש פטרוזיליה – חתוך לעיגולים צרים
- 2 גזרים – חתוך לעיגולים צרים
- 2 עגבניות – חתוך גס
- 3 גבעולי סלרי – חתוך דק
- 3 גבעולי מנגולד – חתוך גס
- חצי כפית שורש כורכום טרי מגורד
- כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
- 3 שיני קונפי שום
- 3שיני שום פרוסות דק
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
- כף שטוחה לימון כבוש
- כפית שטוחה מלח הימלאיה
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית סומק
- חצי כפית חוואייג' למרק
אופן ההכנה:
בסיר למרק, מחממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל. לאחר השחמה מוסיפים את כל שאר המרכיבים – הירקות, העדשים, התבלינים ומערבבים. מוסיפים כ2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות של העדשים והירקות.
בתאבון ☺