מרק עדשים

מרק עדשים

מצרכים:

  • 250 גרם עדשים שחורות
  • 2 גזרים, חתוכים גס לריבועים
  • 2 עגבניות, חתוכות גס 
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
  • 1 שומר חתוך גס לריבועים 
  • 1 בצל לבן גדול חתוך גס לריבועים
  • 3 גבעולי מנגולד חתוכים גס
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור 
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה 
  • 1/2 כפית חוואייג' למרק

להגשה (רשות):
אבן יוגורט או פרמזן
3-4 טיפות לימון (במידה ומשתמשים באבן יוגורט אין צורך)
מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה 

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול למרק ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

2. מוסיפים את כל הירקות, העדשים והתבלינים ומערבבים. 

3. יוצקים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד להתרככות של העדשים והירקות, בערך 30-40 דקות.

4. לפני ההגשה מומלץ לזלף כמה טיפות מיץ לימון או לגרד מעט אבן יוגורט ולפזר עלי פטרוזיליה /כוסברה קצוצים.

כתבה באתר ״וואלה אוכל״

מתכון מרק עדשים.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן