מרק עדשים

מרק עדשים

מצרכים:

  • 250 גרם עדשים שחורות
  • 2 גזרים, חתוכים גס לריבועים
  • 2 עגבניות, חתוכות גס 
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
  • 1 שומר חתוך גס לריבועים 
  • 1 בצל לבן גדול חתוך גס לריבועים
  • 3 גבעולי מנגולד חתוכים גס
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור 
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה 
  • 1/2 כפית חוואייג' למרק

להגשה (רשות):
אבן יוגורט או פרמזן
3-4 טיפות לימון (במידה ומשתמשים באבן יוגורט אין צורך)
מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה 

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול למרק ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

2. מוסיפים את כל הירקות, העדשים והתבלינים ומערבבים. 

3. יוצקים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד להתרככות של העדשים והירקות, בערך 30-40 דקות.

4. לפני ההגשה מומלץ לזלף כמה טיפות מיץ לימון או לגרד מעט אבן יוגורט ולפזר עלי פטרוזיליה /כוסברה קצוצים.

כתבה באתר ״וואלה אוכל״

מתכון מרק עדשים.

Shopping Cart
דילוג לתוכן