מרק עדשים
מצרכים:
- 250 גרם עדשים שחורות
- 2 גזרים, חתוכים גס לריבועים
- 2 עגבניות, חתוכות גס
- 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
- 1 שומר חתוך גס לריבועים
- 1 בצל לבן גדול חתוך גס לריבועים
- 3 גבעולי מנגולד חתוכים גס
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה אדומה
- 1/2 כפית חוואייג' למרק
להגשה (רשות):
אבן יוגורט או פרמזן
3-4 טיפות לימון (במידה ומשתמשים באבן יוגורט אין צורך)
מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול למרק ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את כל הירקות, העדשים והתבלינים ומערבבים.
3. יוצקים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד להתרככות של העדשים והירקות, בערך 30-40 דקות.
4. לפני ההגשה מומלץ לזלף כמה טיפות מיץ לימון או לגרד מעט אבן יוגורט ולפזר עלי פטרוזיליה /כוסברה קצוצים.
