טופו נגיסים מתכון

טופו ביס – טבעוני וללא גלוטן

רכיבים:

  • טופו 150-170 גר'
  • כוס קמח חומוס
  • מים – להתחיל עם חצי כוס ולהוסיף בהדרגה לפי העין עד למרקם הרצוי
  • 3 קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

חותכים את הטופו לאצבעות דקות ומפזרים מעליו קורט מלח.
מערבבים בקערה את הקמח חומוס עם מים עד למרקם יציב, לא נוזלי (הכי טוב לבדוק עם האצבע שהבלילה נשארת ולא נוזלת לגמרי מהאצבע. אם הוספתם יותר מדי מים תוסיפי טיפה קמח חומוס עד למרקם הרצוי)
מוסיפים את התבלינים ומערבבים טוב.
לאחר מכן מחממים במחבת שמן זית (לא עמוק, שיהיה בערך רבע גובה של הטופו) וטובלים את הטופו אחד אחד בבלילה ומניחים בזהירות במחבת. אחרי שהצד הראשון מתקשה ומעט שזוף, הופכים צד לעוד כחצי דקה (מומלץ להשתמש במלקחיים אם יש).
לשים לב אם צריך להחליש מעט את האש תוך כדי.

נ.ב.
ילדים מאוד אוהבים את המנה (לא צריך להסביר להם שזה טופו, מבחינתם יש לזה מראה של שניצלונים. פשוט להכין ולהגיש, הם בטוח יטרפו… מניסיון…)

בתאבון ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה