לביבות בטטה אפויות
25-30 לביבות קטנות
מצרכים:
- 3 בטטות בינוניות
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בצל לבן – קצוץ דק
- 2 גבעולי בצל ירוק – קצוץ דק
- חצי כוס נענע קצוצה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס שיבולת שועל – טחונה דק
- חצי כפית מלח
- 2 קורט פלפל שחור
- קורט כמון
- שמן זית
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה ומשאירים אותו להתקרר.
מקלפים את הבטטה והתפוח אדמה, חותכים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ ומבשלים בסיר מלא עם מים עד להתרככות. מסננים את המים ומשאירים להתקרר.
אחרי שהתקרר מועכים בתוך הסיר בעזרת מועך פירה עד למרקם אחיד. מוסיפים את כל המרכיבים הנוספים פנימה ומערבבים היטב.
מסדרים תבנית עם נייר אפייה מעט משומן בשמן זית, מרטיבים את הידיים וקורצים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על התבנית עם רווחים של 5 ס"מ מאחד לשני.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20- 25 דק' או עד שהלביבות משחימות מלמעלה.
*להוציא מהתבנית רק לאחר שהלביבות התקררו.
הצעת הגשה:
מומלץ להגיש לצד צ'זיקי חמצמץ וסלט ירוק
בתאבון ☺