עוגה בחושה

עוגה בחושה – תבלינים וקרמל


תקופת החגים היא זמן מעולה להכין עוגות, תמיד יש איזה ארוחה או אורחים בדרך והרי כולם אוהבים קינוחים, החל מעוגות ראווה מרשימות ועד עוגיות צנועות, כאלה שיש בכל בית ותמיד יעלו בנו חיוך נוסטלגי כשנתקל בהן.הרבה פעמים אני חושבת על הקינוח המרשים הבא שאכין ועל שילובי טעמים מיוחדים, מבלה שעות במטבח בנסיון ליצור קינוחים מרהיבים כשבסוף מה שהכי כיף להכין וגם מה שכולנו הכי אוהבים עם כוס הקפה של שעה חמש זה עוגה בחושה, טעימה ועסיסית.
אז קדימה, הכינו את העוגה ואל תשכחו לספר לי איך יצא! מבטיחה לכם שאף אורח לא ישאר אליה אדיש.

מצרכים לקראמבל:

  • 80 גרם חמאה
  • 2/3 כוס קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • קצת קינמון ואגוז מוסקט

אופן הכנה:


שמים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עד שנוצרים פירורים בגודל בינוני.
מעבירים למגש ומקפיאים מעט. בזמן הזה ניתן להכין את תערובת העוגה.
מפזרים מעל העוגה לפני האפיה ושומרים קצת קראמבל ואופים בנפרד.

מצרכים לעוגה:

  • 150 ג' חמאה
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 4 כפות ג' סוכר חום (מומלץ לערבב בהיר וכהה)
  • כף גדושה של סילאן
  • שקית אבקת אפיה
  • מחית וניל
  • כפית מלח
  • כוס וחצי קמח
  • 1/2 כוס פחות כף חלב (100 מ"ל)
  • כפית וחצי קינמון
  • אגוז מוסקט (כמה גירודים, לפי הטעם)
  • 100 ג' אגוזי מלך שבורים (לא חובה)

אופן הכנה:


מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה וסוכר עד שבהיר ותפוח מעט.
מוסיפים בהדרגה ביצים, באמצע עוצרים ומנקים את דפנות הקערה.
מוסיפים מחית וניל וסילאן ומערבלים עד שאחיד.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת אפיה, קינמון ואגוז מוסקט.
מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה.
תוך כדי מוסיפים בהדרגה את החלב ומסיימים עם אגוזי המלך.
מוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים 2/3 מכמות הקראמבל מלמעלה ואופים כ- 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי עם פירורים לחים.

מצרכים – טופי מלוח:


1/2 כוס סוכר לבן
כף מים
1/3 כוס שמנת מתוקה
כף גדושה של סילאן
מלח לפי הטעם
30 ג' חמאה

אופן הכנה:


בקלחת שמים סוכר וכף מים על להבה בינונית עד שנוצר קרמל. מדי פעם מטלטלים את הסיר ומשתדלים לא לערבב ישירות בתוך הסיר, עלול ליצור גושים.
במקביל מחממים שמנת מתוקה וסילאן.
כשנוצר קרמל מוסיפים את קוביית החמאה והמלח ומערבבים היטב עם מטרפה או כף עץ.
כשכל החמאה נטמעה מורידים מעט את עוצמת הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב עם מטרפה את השמנת החמה אל הקרמל.
ממשיכים לבשל את רוטב הטופי עוד כדקה תוך כדי ערבוב ומעבירים לכלי עמיד לחום לקרור.
כשהקרמל הסמיך מעט מעבירים אותו לשק זילוף או לבקבוק לחיץ ומזלפים מעל העוגה בתנועת זיג זג.
מוסיפים מעל הטופי עוד קצת קראמבל, מפזרים אבקת סוכר ומגישים!

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן באינסטגרם.
https://www.instagram.com/netasoto/

הערות:
מתחשק לכם עוגה זריזה וקלה? ותרו על רוטב הטופי והקראמבל וקבלו עוגה בחושה עסיסית וטעימה.
אם אין ברשותכם שק זילוף שימו מרוטב הטופי על העוגה בעזרת כף באותה התנועה בדיוק.
את הקראבל הנוסף ניתן לאפות יחד עם העוגה במגש אחר או בזמן שהיא מצטננת מעט בחום של 160- 170 מעלות.
אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק ארוכה, ניתן לאפות גם בתבנית מאפינס.
את אגוזי המלך והתבלינים אפשר להחליף לפי טעמכם.

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה