עוגת צ'יק צ'אק של סבתא מרגוט
שזיפים וקמח כוסמין
מצרכים לעוגה:
- תבנית 27/17
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח כוסמין
- 100 גרם ריקוטה
- 4-5 שזיפים פובידל (ניתן לבחר בסוג אחר של שזיף או פרי אחר)
- רבע כוס מים/ חלב שקדים לא ממותק
- 3/4 כוס סוכר קנים/ קוקוס
- חצי כוס שמן זית
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כפית וניל
- קורט מלח
מצרכים לשטרויזל:
- 1 כוס שיבולת שועל עבה + דקה (חצי חצי)
- 1/3 כוס קמח כוסמין
- חצי כוס סוכר קנים
- רבע כוס שמן זית
את העוגת צ'יק צ'אק של סבתא מרגוט שמרתי בצד לרגע המתאים.
נטאלי
זו עוגה אחת מתוך 2 (מספר 3 היו גלידוניות מקופסא) שהיו הכי מפורסמות אצל סבא וסבתא שלי ורק המחשבה והזיכרון עליהן מחזיר אותי אחורה בזמן לילדות שלי ולריחות האפייה של סבתא.
על איך היינו עומדים במטבח ליד הטלפון חוגה בחגים ובסופי השבוע ו"מיישרים" לאט לאט את העוגה ומחסלים ממנה את כל הפירורים מלמעלה.
לפני חודשיים סבתא מרגוט שלי נפטרה בגיל 93.
היינו מאוד קרובות והשתדלתי להגיע אליה פעם בשבוע לראות אותה ולשבת איתה גם כשהיא כבר לא כ"כ הייתה צלולה.
בחודש שעבר קפצתי אליה הביתה ביחד עם ארז כדי לראות אם יש משהו שהייתי רוצה לקחת מהבית שלה שיהיה לי למזכרת.
אחד הדברים שלקחתי איתי זו תבנית. תבנית לעוגה.
והפעם אני אפיתי אותה, בתבנית שאכלתי ממנה אין ספור עוגות כילדה.
אז מצאתי את הרגע המתאים לשתף אתכם בעוגה של סבתא מרגוט. בדיוק עכשיו לקראת ראש השנה. כי החגים שהיו אצל סבא וסבתא עם כל המשפחה הם זיכרון מתוק בשבילי.
אופן הכנת העוגה:
בקערה גדול מערבבים ביחד את כל המרכיבים לעוגה חוץ מהשזיפים עד שמגיעים למרקם אחיד.
בתבנית 27/17 מניחים נייר אפייה ומשמנים מעט בשמן זית.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומניחים מעל שזיפים שחתכנו שיכסו את כל התבנית.
אופן הכנת השטרויזל:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים של השטרויזל ומפזרים מעל השזיפים.
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו לכ30-35 דקות או עד שהקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא עם פירורים לחים.
תהנו ☺