פחזניות תפוז, נענע וסומאק

המתכון שלנו ל-

פחזניות תפוז, נענע וסומאק

פחזניות תפוז, נענע וסומאק 

לבצק רבוך:

  • 125 ג' חלב 
  • 125 ג' מים 
  • 5 ג מלח
  • 10 ג' סוכר 
  • 110 ג' חמאה
  • 140 ג' קמח
  • 4 ביצים גודל M  

הוראות הכנה: 

שלב 1
בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, סוכר, מלח וחמאה

שלב 2
כשרותח מוסיפים קמח ומערבבים היטב על אש נמוכה עד שנוצר כדור בצק והוא מתחיל להתייבש.

שלב 3
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה על מנת שיתקרר.

שלב 4
כשהתקרר מעט מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות עד שהתערובת סמיכה אך נוזלית מספיק לזילוף.

 * לפעמים אין צורך בכל כמות הביצים ולפעמים היא לא מספיקה, אם יש צורך בעוד נוזלים מוסיפים מעט חלב.

שלב 5
מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי נייר אפיה תלוליות. לשים לב לזלף לגובה.

שלב 6
מניחים מעל כל פחזנית דיסקית של בצק פריך 

שלב 7
אופים ב150 מעלות ל30-40 דקות. אחרי 25 דקות רצוי לפתוח לרגע את דלת התנור ולסגור על מנת לשחרר אדים. 

קראמבל סומאק:

  • 70 ג' קמח
  • 40 ג' סוכר לבן
  • 30 ג' סוכר דמררה
  • 70 ג' חמאה קרה
  • סומאק
  • מלח

הוראות הכנה: 

שלב 1
מעבדים הכל יחד עם וו גיטרה או ידנית עד שנוצר בצק.

שלב 2
מרדדים לעובי 2 מ"מ בין שני ניירות אפיה ומקפיאים.

שלב 3
חותכים את הגודל הרצוי, בהתאם לגודל הפחזנית. (שיהיה מעט גדול יותר מקוטר הפחזנית לפני אפיה)

קרם תפוז נענע

  • 120 ג' מיץ תפוזים
  • 30 ג' מיץ לימון
  • גרידת תפוז
  • נענע 
  • 3 ביצים 
  • 130 ג' סוכר 
  • 230 ג' חמאה
  • 8 ג' מסת ג'לטין ( גלטין ומים ביחס של 1:5 לטובת המים, מערבבים גלטין ומים ונותנים להם להתמצק עשר דקות במקרר, חותכים את הכמות הרצויה ומוסיפים למתכון) 
  • נענע קצוצה

הוראות הכנה: 

שלב 1
מבשלים ביצים, מיץ, גרידה, סוכר ונענע תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ויש בועה ראשונה של רתיחה או עד 82 מעלות 

שלב 2
מורידים מהאש מוסיפים מסת גלטין ומערבבים. 

שלב 3
מסננים ומקררים ל- 50 מעלות. 

שלב 4
מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים יחד בבלנדר מוט.

שלב 5
מוסיפים נענע קצוצה ומקררים כמה שעות במקרר עד שמתייצב. 

קרם יוגורט:

100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
גביע יוגורט יווני
מעט אבקת סוכר, לפי הטעם (אפשר לוותר)
סקוויז לימון

הוראות הכנה: 

שלב 1
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה

שלב 2
לקראת הסוף מוסיפים יוגורט ולימון וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב אך רך יחסית. (היוגורט מרכך את הקצת)

הוראות הרכבה לפחזניות:

שלב 1
מעבירים קרם תפוז לשק זילוף

שלב 2
עושים חור קטן בתחתית הפחזנית וממלאים בקרם עד שהפחזנית מרגישה מלאה וכבדה.

שלב 3
מזלפים מעל מעט מקרם היוגורט.

שלב 4
מקשטים בפלח תפוז ועלה נענע

שיהיה בתאבון…

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן