פחזניות תפוז, נענע וסומאק
לבצק רבוך:
- 125 ג' חלב
- 125 ג' מים
- 5 ג מלח
- 10 ג' סוכר
- 110 ג' חמאה
- 140 ג' קמח
- 4 ביצים גודל M
הוראות הכנה:
שלב 1
בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, סוכר, מלח וחמאה
שלב 2
כשרותח מוסיפים קמח ומערבבים היטב על אש נמוכה עד שנוצר כדור בצק והוא מתחיל להתייבש.
שלב 3
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה על מנת שיתקרר.
שלב 4
כשהתקרר מעט מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות עד שהתערובת סמיכה אך נוזלית מספיק לזילוף.
* לפעמים אין צורך בכל כמות הביצים ולפעמים היא לא מספיקה, אם יש צורך בעוד נוזלים מוסיפים מעט חלב.
שלב 5
מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי נייר אפיה תלוליות. לשים לב לזלף לגובה.
שלב 6
מניחים מעל כל פחזנית דיסקית של בצק פריך
שלב 7
אופים ב150 מעלות ל30-40 דקות. אחרי 25 דקות רצוי לפתוח לרגע את דלת התנור ולסגור על מנת לשחרר אדים.
קראמבל סומאק:
- 70 ג' קמח
- 40 ג' סוכר לבן
- 30 ג' סוכר דמררה
- 70 ג' חמאה קרה
- סומאק
- מלח
הוראות הכנה:
שלב 1
מעבדים הכל יחד עם וו גיטרה או ידנית עד שנוצר בצק.
שלב 2
מרדדים לעובי 2 מ"מ בין שני ניירות אפיה ומקפיאים.
שלב 3
חותכים את הגודל הרצוי, בהתאם לגודל הפחזנית. (שיהיה מעט גדול יותר מקוטר הפחזנית לפני אפיה)
קרם תפוז נענע
- 120 ג' מיץ תפוזים
- 30 ג' מיץ לימון
- גרידת תפוז
- נענע
- 3 ביצים
- 130 ג' סוכר
- 230 ג' חמאה
- 8 ג' מסת ג'לטין ( גלטין ומים ביחס של 1:5 לטובת המים, מערבבים גלטין ומים ונותנים להם להתמצק עשר דקות במקרר, חותכים את הכמות הרצויה ומוסיפים למתכון)
- נענע קצוצה
הוראות הכנה:
שלב 1
מבשלים ביצים, מיץ, גרידה, סוכר ונענע תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ויש בועה ראשונה של רתיחה או עד 82 מעלות
שלב 2
מורידים מהאש מוסיפים מסת גלטין ומערבבים.
שלב 3
מסננים ומקררים ל- 50 מעלות.
שלב 4
מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים יחד בבלנדר מוט.
שלב 5
מוסיפים נענע קצוצה ומקררים כמה שעות במקרר עד שמתייצב.
קרם יוגורט:
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
גביע יוגורט יווני
מעט אבקת סוכר, לפי הטעם (אפשר לוותר)
סקוויז לימון
הוראות הכנה:
שלב 1
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
שלב 2
לקראת הסוף מוסיפים יוגורט ולימון וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב אך רך יחסית. (היוגורט מרכך את הקצת)
הוראות הרכבה לפחזניות:
שלב 1
מעבירים קרם תפוז לשק זילוף
שלב 2
עושים חור קטן בתחתית הפחזנית וממלאים בקרם עד שהפחזנית מרגישה מלאה וכבדה.
שלב 3
מזלפים מעל מעט מקרם היוגורט.
שלב 4
מקשטים בפלח תפוז ועלה נענע
שיהיה בתאבון…