בסבוסה עם נקטרינות וקרם מלבי
תבנית חד פעמית קטנה לתנור
בסבוסה:
- 40 ג' שמן
- 60 ג' חמאה
- חלמון
- 150 ג' סולת
- 50 ג' קמח
- 80 ג' סוכר
- 80 ג' קוקוס
- 180 ג' יוגורט
- 30 מ"ל חלב
- 4 ג' אבקת אפיה
- חלבי
הוראות הכנה:
שלב 1
מערבבים את כל החומרים הרטובים חוץ מהחלבון בקערה.
שלב 2
מוסיפים לקערת החומרים הרטובים את החומרים היבשים, משאירים בצד 30 ג' סוכר.נותנים לתערובת לעמוד בצד כמה דקות..
שלב 3
מקציפים חלבון ו 30 ג' סוכר לקצף יציב.
שלב 4
מאחדים בין שתי התערובות ומשטחים בתבנית.
שלב 5
אופים כחצי שעה ב170 מעלות.
שלב 6
מיד כשעוגה יוצאת יוצקים עליה סירופ בנדיבות.
סירופ להספגה:
- 200 ג' סוכר
- 130 ג' מים
- גרידת לימון
- לואיזה
- מי זהר
הוראות הכנה:
מרתיחים את כל החומרים יחד ומקררים מעט.
קונפי נקטרינה ולואיזה:
- 6 נקטרינות
- סוכר
- מים
- דבש
הוראות הכנה:
שלב 1
חותכים נקטרינות לפלחים
שלב 2
מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהקטרינות רכות אך עדיין שומרות על צורתן ורוב המים התאדו.
שלב 3
מקציפים חלבון ו 30 ג' סוכר לקצף יציב.
קרם מלבי:
- 250 ג' חלב
- 90 ג' שמנת
- 30 ג' סוכר
- 30 ג' קורנפלור
- 16 ג' מסת גלטין ( גלטין ומים ביחס של 1:5 לטובת המים, מערבבים גלטין ומים ונותנים להם להתמצק עשר דקות במקרר, חותכים את הכמות הרצויה ומוסיפים למתכון).
- מי זהר
- 160 ג' שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
שלב 1
בסיר שמים חלב, שמנת (כמות קטנה), סוכר וקורנפלור. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ומבעבע.
שלב 2
מורידים מהאש ומוסיפים מסת ג'לטין ומי זהר, מערבבים.
שלב 3
שומרים בכלי עם ניילון שצמוד ממש למלבי.
שלב 4
אחרי שהתקרר והסמיך, פותחים עם מטרפה.
שלב 5
מקציפים שמנת מתוקה.
שלב 6
מאחדים בתנועות קיפול בין המלבי לשמנת ומעבירים לשק זילוף
קראמבל סומק וזרעי כוסברה:
- 50 ג' חמאה
- 30 ג' סוכר דמררה
- 20 ג' סוכר לבן
- 40 ג' קמח
- 30 ג' אבקת שקדים
- כף סומק
- חצי כף זרעי כוסברה מרוסקים
הוראות הכנה:
מערבבים הכל במיקסר עם וו גיטרה או ידנית בעדינות ויוצרים קראמבל.
אופים ב165 מעלות כעשר דקות, עד שמזהיב.
הוראות הרכבה:
שלב 1
מרטיבים שוב את הבסבוסה סמוך להגשה
שלב 2
מניחים קונפי נקטרינה
שלב 3
מזלפים מהקרם
שלב 4
מפזרים קראמבל
שלב 5
שמים עוד קצת נקטרינות מעל.