בסבוסה עם נקטרינות וקרם מלבי

המתכון שלנו ל-

בסבוסה עם נקטרינות וקרם מלבי

בסבוסה עם נקטרינות וקרם מלבי

תבנית חד פעמית קטנה לתנור

בסבוסה:

  • 40 ג' שמן
  • 60 ג' חמאה
  • חלמון
  • 150 ג' סולת
  • 50 ג' קמח
  • 80 ג' סוכר 
  • 80 ג' קוקוס
  • 180 ג' יוגורט 
  • 30 מ"ל חלב
  • 4 ג' אבקת אפיה
  • חלבי

הוראות הכנה:

שלב 1
מערבבים את כל החומרים הרטובים חוץ מהחלבון בקערה.

שלב 2
מוסיפים לקערת החומרים הרטובים את החומרים היבשים, משאירים בצד 30 ג' סוכר.נותנים לתערובת לעמוד בצד כמה דקות..

שלב 3
מקציפים חלבון ו 30 ג' סוכר לקצף יציב.

שלב 4
מאחדים בין שתי התערובות ומשטחים בתבנית.

שלב 5
אופים כחצי שעה ב170 מעלות.

שלב 6
מיד כשעוגה יוצאת יוצקים עליה סירופ בנדיבות.

סירופ להספגה:

  • 200 ג' סוכר
  • 130 ג' מים
  • גרידת לימון
  • לואיזה 
  • מי זהר

הוראות הכנה:

מרתיחים את כל החומרים יחד ומקררים מעט.

קונפי נקטרינה ולואיזה:

  • 6 נקטרינות
  • סוכר 
  • מים
  • דבש

הוראות הכנה:

שלב 1
חותכים נקטרינות לפלחים

שלב 2
מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהקטרינות רכות אך עדיין שומרות על צורתן ורוב המים התאדו.

שלב 3
מקציפים חלבון ו 30 ג' סוכר לקצף יציב.

קרם מלבי:

  • 250 ג' חלב
  • 90 ג' שמנת
  • 30 ג' סוכר
  • 30 ג' קורנפלור
  • 16 ג' מסת גלטין ( גלטין ומים ביחס של 1:5 לטובת המים, מערבבים גלטין ומים ונותנים להם להתמצק עשר דקות במקרר, חותכים את הכמות הרצויה ומוסיפים למתכון).
  • מי זהר
  • 160 ג' שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

שלב 1
בסיר שמים חלב, שמנת (כמות קטנה), סוכר וקורנפלור. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ומבעבע.

שלב 2
 מורידים מהאש ומוסיפים מסת ג'לטין ומי זהר, מערבבים.

שלב 3
שומרים בכלי עם ניילון שצמוד ממש למלבי.

שלב 4
אחרי שהתקרר והסמיך, פותחים עם מטרפה.

שלב 5
מקציפים שמנת מתוקה.

שלב 6
מאחדים בתנועות קיפול בין המלבי לשמנת ומעבירים לשק זילוף

קראמבל סומק וזרעי כוסברה:

  • 50 ג' חמאה
  • 30 ג' סוכר דמררה
  • 20 ג' סוכר לבן
  • 40 ג' קמח
  • 30 ג' אבקת שקדים
  • כף סומק 
  • חצי כף זרעי כוסברה מרוסקים

הוראות הכנה:

מערבבים הכל במיקסר עם וו גיטרה או ידנית בעדינות ויוצרים קראמבל.

אופים ב165 מעלות כעשר דקות, עד שמזהיב.

הוראות הרכבה:

שלב 1
מרטיבים שוב את הבסבוסה סמוך להגשה

שלב 2
מניחים קונפי נקטרינה

שלב 3
מזלפים מהקרם

שלב 4
מפזרים קראמבל

שלב 5
שמים עוד קצת נקטרינות מעל.

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן