טארט ליים בזיליקום
מצרכים:
- בצק פריך
- 200 ג קמח
- 120 ג חמאה
- ביצה
- 75 ג אבקת סוכר
- קצת מלח
הוראות הכנה:
שלב 1
מערבבים קמח, אבקת סוכר, מלח, חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות במיקסר עם וו גיטרה עד שיש פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק.
שלב 2
מקררים.
שלב 3
מרדדים לעובי של 2-3 מ״מ ומקררים במקפיא לכחצי שעה.
שלב 4
מלבישים על גבי הרינג. ניתן לחתוך רצועה לשוליים ועיגול לתחתית ולחבר ואפשר גם בדרך
המסורתית. מקפיאים לקצת.
שלב 5
שמים נייר אפיה ובתוכו שעועית/ גריסים/ כל קטניה שתהיה משקולת ואופים ב170 מעלות חצי
שעה, מורידים את המשקולת ואופים ב160 מעלות עוד עשר דקות בערך, עד שמזהיב.
שלב 6
מקררים.
קרם ליים ובזיליקום:
- 150 ג מיץ ליים/לימון
- 3 ביצים
- 150 ג סוכר
- צרור גדול של בזיליקום
- גרידת משני ליים
- 250 גרם חמאה
- 8 גרם מסת גלטין ( גלטין ומים ביחס של 1:5 לטובת המים, מערבבים גלטין ומים ונותנים להם להתמצק עשר דקות במקרר)
הוראות הכנה:
שלב 1
מבשלים ביצים, מיץ, גרידה, סוכר ובזיליקום תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ויש בועה ראשונה של רתיחה או עד 82 מעלות.
שלב 2
מורידים מהאש מוסיפים מסת גלטין ומערבבים.
שלב 3
מסננים ומקררים ל- 50 מעלות.
שלב 4
מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים יחד בבלנדר מוט.
יוצקים לקלתית אפויה ומקררים כמה שעות.
מרנג ליים:
- 100 ג חלבון
- 200 ג סוכר
- מיץ וגרידת ליים
הוראות הכנה:
שלב 1
מבשלים על בן מארי חלבונים וסוכר תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס (65 מעלות)
שלב 2
מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים הקצפה חזקה עד שיציב והתקרר מעט. רגע לפני סוף ההקצפה מוסיפים ליים. שומרים במקרר כמה שעות במידת הצורך ושורפים עם הברנר לפני ההגשה.
קרם מסקרפונה:
- 120 ג שמנת מתוקה 38%
- 120 ג מסקרפונה
- וניל
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
שלב 1
טוחנים עם בלנדר מוט שמנת מתוקה ומסקרפונה עד שחלק.
שלב 2
מוסיפים וניל ואבקת סוכר ומקציפים.
שלב 3
מזלפים מעל הטארט.
מגישים את הטארט עם מרנג בצד, מקשטים במעט עלי בזיליקום וגרידת ליים.