טארט ליים ובזיליקום

המתכון שלנו ל-

טארט ליים ובזיליקום

טארט ליים בזיליקום

מצרכים:

  • בצק פריך
  • 200 ג קמח 
  • 120 ג חמאה 
  • ביצה 
  • 75 ג אבקת סוכר 
  • קצת מלח 

הוראות הכנה:

שלב 1
מערבבים קמח, אבקת סוכר, מלח, חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות במיקסר עם וו גיטרה עד שיש פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק.

שלב 2
מקררים.

שלב 3
מרדדים לעובי של 2-3 מ״מ ומקררים במקפיא לכחצי שעה.

שלב 4
מלבישים על גבי הרינג. ניתן לחתוך רצועה לשוליים ועיגול לתחתית ולחבר ואפשר גם בדרך
המסורתית. מקפיאים לקצת.

שלב 5
שמים נייר אפיה ובתוכו שעועית/ גריסים/ כל קטניה שתהיה משקולת ואופים ב170 מעלות חצי
שעה, מורידים את המשקולת ואופים ב160 מעלות עוד עשר דקות בערך, עד שמזהיב. 

שלב 6
מקררים.

קרם ליים ובזיליקום: 

  • 150 ג מיץ ליים/לימון
  • 3 ביצים
  • 150 ג סוכר 
  • צרור גדול של בזיליקום 
  • גרידת משני ליים 
  • 250 גרם חמאה
  • 8 גרם מסת גלטין ( גלטין ומים ביחס של 1:5 לטובת המים, מערבבים גלטין ומים ונותנים להם להתמצק עשר דקות במקרר)

הוראות הכנה: 

שלב 1
מבשלים ביצים, מיץ, גרידה, סוכר ובזיליקום תוך כדי ערבוב עד שמסמיך ויש בועה ראשונה של רתיחה או עד 82 מעלות.

שלב 2
מורידים מהאש מוסיפים מסת גלטין ומערבבים.

שלב 3
מסננים ומקררים ל- 50 מעלות.

שלב 4
מוסיפים חמאה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים יחד בבלנדר מוט.

יוצקים לקלתית אפויה ומקררים כמה שעות. 

מרנג ליים: 

  • 100 ג חלבון
  • 200 ג סוכר 
  • מיץ וגרידת ליים 

הוראות הכנה:

שלב 1
מבשלים על בן מארי חלבונים וסוכר תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס (65 מעלות)

שלב 2
מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים הקצפה חזקה עד שיציב והתקרר מעט. רגע לפני סוף ההקצפה מוסיפים ליים. שומרים במקרר כמה שעות במידת הצורך ושורפים עם הברנר לפני ההגשה.

קרם מסקרפונה: 

  • 120 ג שמנת מתוקה 38% 
  • 120 ג מסקרפונה 
  • וניל 
  • אבקת סוכר 

הוראות הכנה: 

שלב 1
טוחנים עם בלנדר מוט שמנת מתוקה ומסקרפונה עד שחלק. 

שלב 2
מוסיפים וניל ואבקת סוכר ומקציפים.

שלב 3
מזלפים מעל הטארט. 

מגישים את הטארט עם מרנג בצד, מקשטים במעט עלי בזיליקום וגרידת ליים. 

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/

 

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן