פשטידת תרד וגבינת פטה
מצרכים:
- חצי קילו תרד/ מנגולד – שטוף וחתוך גס
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח כוסמין מלא / קמח
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- 70 גרם פטה/ בולגרית
- 3 קורט מלח
- 2 קורט פלפל
- גרעיני דלעת לא קלויים


אופן ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את השיני שום ומתבלים עם פלפל ומלח. מוסיפים את העלי תרד, סוגרים עם מכסה ומערבבים מדי פעם עד שהתרד רך. מורידים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים ומניחים להתקרר.
אחרי שהתרד התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, קמח, מפוררים את הגבינה ומערבבים טוב.
בתבנית אינגליש קייק מסדרים נייר אפייה ומשמנים עם מעט שמן זית ומעבירים את התערובת.
מפזרים מעל גרעיני דלעת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ45-50 דקות. מוציאים ומחכים מעט שהפשטידה תתגבש ותהייה יציבה.
בתאבון

6 מחשבות על “פשטידת תרד וגבינת פטה”
הי, נראה מעולה! אני רוצה לכין אבל הייתי שמחה עם קמח ללא גלוטן, אתה חושב שיכול לעבוד קמח אורז מלא במקום כוסמין ?
שלום עינב,
התשובה היא כן. ניתן להכין את המתכון עם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, או קמח אורז או עדשים.
בהצלחה ותספרי איך יצא?
מה לגבי קמח תירס, מתאים?
שלום יפית, זה נשמע תחליף טוב. אשמח לשמוע איך יצא?
היי, באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש בפשטידת תרד?
שלום לי גבסו,
ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן או קמח עדשים.