פשטידת תרד וגבינת פטה

פשטידת תרד וגבינת פטה

מצרכים:

  • חצי קילו תרד/ מנגולד – שטוף וחתוך גס
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא / קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 70 גרם פטה/ בולגרית
  • 3 קורט מלח
  • 2 קורט פלפל 
  • גרעיני דלעת לא קלויים

אופן ההכנה:

במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את השיני שום ומתבלים עם פלפל ומלח. מוסיפים את העלי תרד, סוגרים עם מכסה ומערבבים מדי פעם עד שהתרד רך. מורידים את המכסה ומצמצמים את הנוזלים ומניחים להתקרר.

אחרי שהתרד התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, קמח, מפוררים את הגבינה ומערבבים טוב. 

בתבנית אינגליש קייק מסדרים נייר אפייה ומשמנים עם מעט שמן זית ומעבירים את התערובת. 

מפזרים מעל גרעיני דלעת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ45-50 דקות. מוציאים ומחכים מעט שהפשטידה תתגבש ותהייה יציבה. 

בתאבון

אולי יעניין אותך

6 תגובות

  • Reply
    עינב סגל
    מרץ 31, 2020 at 9:29 pm

    הי, נראה מעולה! אני רוצה לכין אבל הייתי שמחה עם קמח ללא גלוטן, אתה חושב שיכול לעבוד קמח אורז מלא במקום כוסמין ?

    • Reply
      ארז גולקו
      אפריל 1, 2020 at 1:46 pm

      שלום עינב,
      התשובה היא כן. ניתן להכין את המתכון עם קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, או קמח אורז או עדשים.
      בהצלחה ותספרי איך יצא?

  • Reply
    יפית
    אפריל 6, 2020 at 11:01 pm

    מה לגבי קמח תירס, מתאים?

    • Reply
      ארז גולקו
      אפריל 19, 2020 at 11:50 am

      שלום יפית, זה נשמע תחליף טוב. אשמח לשמוע איך יצא?

  • Reply
    היא-לי גבסו
    אפריל 19, 2020 at 10:17 am

    היי, באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש בפשטידת תרד?

    • Reply
      ארז גולקו
      אפריל 19, 2020 at 11:51 am

      שלום לי גבסו,
      ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן או קמח עדשים.

להשאיר תגובה

דילוג לתוכן