רוגלך קינמון ושקדים:
מצרכים לבצק:
- חצי קילו קמח לבן
- 200 גרם מי ברז
- 7.5 גר' שמרים יבשים ( 40 גר' שמרים טריים)
- 50 גר' סוכר
- 7.5 גר' מלח
- 87.5 גר' שמן זית
מצרכים למילוי:
- 200 גרם חמאה רכה
- 1.5 כוס סוכר
- 2 כפות קינמון
- 100 גרם שקדים קצוצים גס עם הקליפה (שקדים טבעיים, לא קלויים)
- מערבבים בקערה את כל המצרכים חוץ מהשקדים עד לממרח אחיד.
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר ומפעילים על מהירות נמוכה- בינוניות. תוך כדי עבודה מוסיפים את המים, אחרי שהמים נספגים בבצק מוסיפים את המלח, מערבבים ולאחר מכן את השמן זית בהדרגה וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד. במידה והבצק לא מתגבש, עוצרים את המיקסר ממשיכים בלישה ידנית ומחזירים למיקסר לעוד כ5 דק'. מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח ומניחים מעל מגבת עד שהבצק יכפיל את נפחו. לאחר מכם מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ. בעזרת קלף או שפכטל מורחים בעדינות את המילוי באופן שווה ואחיד על כל הבצק ומפזרים מעל את השקדים. באמצעות גלגלת של פיצה חותכים את הבצק לאורך באמצע ככה שיש לנו 2 חתיכות שוות של בצק. מתחילים לחתוך את הבצק למשולשים ארוכים שהחלק הרחב יהיה באורך של 5 ס"מ. אחרי שחילקנו למשולשים נתחיל לגלגל כל משולש מהצד הרחב עד לשפיץ של המשולש. מניחים בתבנית גבוה על נייר אפייה מעט מקומח ומשאירים לתפוח במשך כחצי שעה- 40 דק'. ממיסים רבע כוס סוכר ברבע כוס מים חמים. מורחים את הרוגלך בעזרת מברשת בחצי מהכמות של המי סוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך כ25 דק או עד להשחמה יפה. מוציאים ומורחים שוב במי סוכר.
תהנו, הריח בבית מטורף ☺