מרק ירקות חמצמץ
מצרכים:
- 1 חבילה של עלי מנגולד חתוך לרצועות
- 1 כוס גרגרי חומוס (שהושרו ללילה)
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 2 שומר חתוכים לקוביות
- 3 קישואים חתוכים לקוביות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1 לימון (סחוט)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל
- 1 כפית שטוחה סומק
- 1 כפית גדושה חוואיג' למרק
- חצי כפית זרעי כוסברה טחונים ( לא חובה)
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הלבן עד להשחמה קלה.
לאחר מכן מוסיפים את כל יתר המרכיבים, כולל התבלינים ומערבבים למשך דקה – שתיים.
מוסיפים מים כ-4 ס"מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה למשך כשעה וחצי.
המלצת הגשה:
בקערה מעל המרק לסחוט טיפ טיפה לימון ולהוסיף מעט פטרוזיליה/כוסברה קצוצה – בתאבון.