מרק ירקות חמצמץ

מרק ירקות חמצמץ

מצרכים:

  • 1 חבילה של עלי מנגולד חתוך לרצועות
  • 1 כוס גרגרי חומוס (שהושרו ללילה)
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 2 שומר חתוכים לקוביות
  • 3 קישואים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 לימון (סחוט)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל
  • 1 כפית שטוחה סומק
  • 1 כפית גדושה חוואיג' למרק
  • חצי כפית זרעי כוסברה טחונים ( לא חובה)

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הלבן עד להשחמה קלה.
לאחר מכן מוסיפים את כל יתר המרכיבים, כולל התבלינים ומערבבים למשך דקה – שתיים.
מוסיפים מים כ-4 ס"מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה למשך כשעה וחצי.

המלצת הגשה:
בקערה מעל המרק לסחוט טיפ טיפה לימון ולהוסיף מעט פטרוזיליה/כוסברה קצוצה – בתאבון.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן