בטטות בתנור עם עשבי תיבול וגרעיני דלעת
מצרכים:
- 2 בטטות בינוניות עם קליפה
- רבע כוס גרעיני דלעת (בקלייה ביתית על מחבת ללא מלח)
- שליש כוס נענע קצוצה
- שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
חותכים את הבטטות לאורך ואז לחצאי עיגולים של 3 ס"מ.
מניחים על מגש עם נייר אפייה שהקליפה כלפי מטה, מזליפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות עד להתרככות של הבטטות והשחמה.
בקערה מערבבים את עשבי תיבול עם הגרעיני דלעת, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
מוציאים את הבטטות מהתנור ועם היד מניחים מעט מהמתבל על כל פרוסת בטטה ומחזירים לתנור לעוד כ-2 דקות נוספות.
מומלץ להגיש חם, בתאבון ☺