מתכון שקשוקה תבשיל ריג'לה (רגלת הגינה)
מצרכים:
- צרור ריג'לה – קצוץ בעובי של 1 ס"מ כולל הגבעול
- 5 עגבניות בינוניות – גדולות חתוכות לסלט עבה
- 2 בצלים בינוניים קצוצים לסלט דק
- 3 שיני שום קצוצות דק
- פלפל ירוק חריף קצוץ – לפי הטעם
- רבע כפית מלח
- 2 קורט פלפל שחור
- רבע כפית כמון
- חצי כוס מים
- ביצים לפי הכמות הרצויה
אופן ההכנה:
במחבת גבוה(סוטאז') מטגנים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים שום, תבלינים ואת הריג'לה הקצוצה. לאחר בישול של כ2-3 דקות על אש גבוהה, מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומוסיפים מים. מערבבים מעט ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 10 דק'.
לאחר מכן שוברים את הביצים לתוך התבשיל ומבשלים עם מכסה סגור עד למרקם שבו אתם אוהבים את הביצה בשקשוקה.
*** ניתן לאכול את הריג'לה גם כתבשיל בלי הביצים.
בתאבון ☺