גאלט קישואים וגבינת פטה

גאלט קישואים וגבינת פטה מתכון


ללא גלוטן

מצרכים לבצק:

  • 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1 כוס קמח חומוס
  • חצי כפית מלח הימלאיה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • חצי כוס מים
  • מצרכים למילוי:
  • 4-5 קישואים מגורדים בפומפייה עם הקליפה (לגרד על החורים הגדולים)
  • 130- 140 גרם גבינת פטה
  • תבלינים נוספים:
  • אזוב(זעתר) טרי או יבש
  • סומק

אופן הכנת הבצק:


בקערה מערבבים את שני הקמחים יחד עם המלח.
לאחר מכן יוצרים חור באמצע הקערה ומוסיפים את השמן זית והמים, מערבבים ולשים עד לעיגול במרקם אחיד, מעט שמנוני ומכניסים למקרר לכ- 10 דק.

הרכבת המנה והאפייה:


על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של בערך 25-26 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור גדולה. מפוררים גבינת פטה באופן שווה ומעל מרפדים עם הקישואים שגירדנו. לא לשכוח להשאיר שוליים ריקים לקיפול.
אחרי שסיימנו למלא את הגאלט, מקפלים את שולי הבצק מעל המילוי כך שיכסה אותה בצורה חלקית. מפזרים בצדדים של הבצק שקיפלנו אזוב(זעתר) וסומק. ניתן לפזר גם מעט פטה מעל הקישואים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לכ- 25 דק'.
מוציאים ומניחים להתקרר.

בתאבון ☺

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן