ממרח לוביה

ממרח לוביה


מצרכים:

  • 300 מ"ל לוביה יבשה מושרת ללילה
  • 50 גרם שקדים עם הקליפה
  • רבע כוס טחינה גולמית
  • חצי כוס ממי הבישול של הלוביה
  • 1 שן שום
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • 2 קורט כמון
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:


במעבד מזון טוחנים את השקדים דק.
מוסיפים את הלוביה אחרי ששטפנו וסיננו אותה מהמים, את התבלינים ואת השן שום.
מפעילים את המעבד מזון, מוסיפים שמן זית בהדרגה, את הטחינה ואת המים עד למרקם הרצוי.

הצעת הגשה:


לפני שטוחנים משאירים בצד חצי כוס לוביה וממנה מכינים סלט קטן.
בקערה מערבבים את הלוביה עם בצל סגול קצוץ דק, כוסברה, סומק, פלפל, מלח ולימון.
מסדרים את הממרח בצלחת הגשה (כמו חומוס) ובאמצע מניחים את הסלט שהכנו.
מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ובתאבון ☺

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן