צמח פיגם / רוטה
זאת העונה של הפיגם/רוטה
כמה תכונות מדהימות יש לו..
מגרש שדים מחוץ לבית,
במידה ויש עציץ שלו במרפסת
מגיע פרפר יפה ביותר בשם זנב הסנונית שרק את הפיגם הוא אוהב
שווה להוסיף אותו לכבישת זיתים שחורים לטעם וריח נפלאים.
במידה ועושים ממנו שמן(מיצוי)
ניתן למרוח על בעיות שרירים,
כאבי הראש או למרוח על הבטן שיש כאבים ⭐
שווה לקרוא עליו עוד.
![](https://inmykitchen.co.il/wp-content/uploads/צמח-הרוטה.jpg)
![](https://inmykitchen.co.il/wp-content/uploads/להכין-שמן-רוטה.jpg)
![](https://inmykitchen.co.il/wp-content/uploads/צנצנת-עם-רוטה.jpg)
עשינו שמן פיגם כי זאת העונה️
הוראות הכנה:
להכניס את העלים לצנצנת זכוכית ולמלא בשמן זית עד 2 ס"מ מלמעלה.
להכניס לסיר עם מים עד 3/4 גובה דל הצנצנת ולהדליק את האש.. לאחר רתיחה להנמיך את האש ולהשאיר לעוד רבע שעה.
להוציא בעזרת מגבת את הצנצנת מהמים וחשוב מאוד!!! לא לפתוח!!!
עד שמתקרר!!
ניתן לסנן לאחר שהתקרר ויש לנו מיצוי של צמח הפיגם
![](https://inmykitchen.co.il/wp-content/uploads/לבשך-צמח-פיגם.jpg)