לזניה צמחונית
תבנית 25/30
מצרכים:
- 3 חצילים פרוסים דק לאורך – ללא קליפה
- 1 חבילה של דפי לזניה
- 200 גרם גבינת פטה/ בולגרית
- 100 גרם פרמזן מגורדת
- 10 עגבניות בשלות חתוכות כמו לסלט
- 3 שיני שום קצוצות
- חופן בזיליקום
- חצי קילו עלי תרד נקיים וקצוצים
- כפית סומק
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה מטגנים שום עם שמן זית ומוסיפים את העגבניות על אש גבוה. לאחר כדקה מוסיפים כוס מים את התבלינים ומערבבים. מבשלים עם מכסה כרבע שעה- 20 דקות.
את החצילים צורבים על מחבת עם שמן זית ומניחים בצלחת.
נתחיל לבנות את הלזניה שלנו:
לוקחים בעזרת מצקת מהרוטב שלנו ומניחים בתחתית התבנית. מניחים מעל שכבה ראשונה של דפי לזניה ומעל שכבת חצילים, מפוררים חלק מהגבינה הבולגרית/ פטה, עלי בזיליקום ותרד. יוצקים מעל הכל רוטב עגבניות וחוזרים על התהליך שוב ושוב עד לגובה התבנית.
מסיימים עם דפי לזניה ומעל, כל מה שנשאר לנו מהרוטב עגבניות ומפזרים פרמזן מגורד מעל הכל.
מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן מורידים את הנייר כסף ומחזירים לעוד כ5 דק' עד לקבלת צבע.