סלט שורשים ופינוקים:
ירקות שורש סופגים מהאדמה את כל היתרונות הבריאותיים, כמו ויטמינים, מינרלים ועוד… מסייעים לחיזוק מערכת החיסון, טובים לניקוי הגוף ותורמים לעיכול תקין.
מצרכים:
- 1 בטטה חתוכה לקוביות כמו לסלט
- 1 סלק חתוך לקוביות כמו לסלט
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות דקות כמו לסלט
- 1 קולורבי קטן (לא חובה) חתוך לקוביות כמו לסלט
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות כמו לסלט או 7-8 עגבניות שרי חתוכות ל4
- 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות או לפסים דקים
- חופן גדול של עלי ג'רג'יר (או כל עלה ירוק שיש לכם בבית)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כף נענע קצוצה
- כף עלי אזוב(זעתר) טרי/ עלים יבשים
- 2 כפות גרעיני חמנייה קלויים
- 2 כפות גרעיני דלעת קלויים
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 2 קורט מלח
- 1 קורט פלפל
- 2 קורט סומק
אופן ההכנה:
שלב 1 – בתבנית קטנה עם נייר אפייה, מניחים את הגרעיני דלעת והגרעיני חמנייה עם קורט מלח גס ומכניסים לתנור על חום גבוה. חשוב להישאר ליד התנור, כשתשמעו פצפוצים קטנים תבדקו אם הם נפתחו מעט והשחימו קלות. זה קורה ממש מהר אז לשים לב שלא נשרף.
שלב 2 – בתבנית תנור עם נייר אפייה, מניחים את הבטטה שחתכנו ואת הסלק שחתכנו. משמנים עם מעט שמן זית, קורט מלח, קורט פלפל. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד ששניהם משחימים קלות והופכים להיות קצת קראנצ'ים. מוציאים ומשאירים כמה דק' להתקרר.
בקערה גדולה מכניסים את כל הירקות הטריים עם הנענע, הפטרוזיליה והעלי אזוב. מוסיפים את הבטטה, סלק ואת הגרעינים שקלינו. מתבלים עם שמן זית, לימון, מלח, פלפל וסומק טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
** ניתן לשים שקדים קלויים או כל סוג אחר של אגוזים/ גרעינים
** ממליצה להכין כמות יותר גדולה של גרעינים קלויים ושל בטטה וסלק ולשמור במקרר. תוכלו להכין מחר שוב את הסלט או סתם לנשנש כתוספת ליד משהו.