פלפלים קלויים על האש
מצרכים:
- 3 פלפלים אדומים מתוקים
- 1 שן שום קצוצה דק
- 2 כפות חומץ
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
- 2 קורט מלח
- קורט פלפל
- שמן זית להגשה
- חתיכה יפה של גבינת פטה – לא חובה
אופן ההכנה:
על הגז או על הגריל שורפים את הפלפל מכל הצדדים ולאחר מכן מעבירים את הפלפלים לכלי וסוגרים אותו עם מכסה לכ-20 דקות. אחרי 20 דקות מוציאים את הפלפלים ומקלפים אותם בעדינות מתחת לזרם מים ומנקים אותם מהגרעינים.
פורסים את הפלפלים לפרוסות עבות ומעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים חומץ, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה מניחים את הפטה ומוזגים שמן זית בנדיבות.