סלט חצילים על האש
מצרכים:
- 2 חצילים
- מיץ מחצי לימון
- 1 שן שום קצוצה דק
- חופן פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
- 2 קורט מלח
- קורט פלפל
- 2 קורט סומק
- שמן זית להגשה
אופן ההכנה:
מחוררים את החצילים מכל צד בעזרת מזלג ושורפים אותם על גז או על הגריל מכל הצדדים. לאחר שסיימנו לצלות את החצילים מעבירים אותם למסננת עם כלי מתחת שיוכלו לטפטף ומניחים להתקרר. אחרי שהתקררו, מקלפים את החצילים בעדינות ואת "הבשר" של החציל קוצצים דק דק בעזרת סכין ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהשמן זית ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפנקים בשמן זית מעל, עוד פטרוזיליה וסומק.