סינייה פלאפל

סינייה פלאפל

מצרכים:

  • 250 גרם גרגירי חומוס מושרים ללילה ומסוננים
  • 1 בצל לבן בינוני חתוך לרבעים
  • 2 שיני שום 
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה ללא גבעולים
  • 1 כוס עלי כוסברה ללא גבעולים (מי שלא אוהב אפשר להכפיל את כמות הפטרוזיליה)
  • חצי כפית מלח 
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 3 קורט פלפל שחור 
  • חצי כפית כמון 
  • 2 עגבניות חתוכות לעיגולים דקים 
  • 1 סגול חתוך לעיגולים דקים 

טחינה:

250 מ"ל טחינה מתובלת במלח, פלפל ולימון (נוזלית במרקם של חלב)

אופן ההכנה: 

במעבד מזון טוחנים את הבצל, לאחר מכן מוסיפים גרגירי חומוס, עלים ירוקים, שום ותבלינים וטוחנים עד למרקם גס אחיד – לא גס מדי.  מעבירים את המסה לקערה ולמקרר למשך כ- 20 דק. 

זה השלב שנוסיף את האבקת אפייה ונערבב טוב.  מסדרים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים בשמן זית – אנחנו השתמשנו בתבנית עגולה קוטר 23 (אפשר להשתמש גם בפיירקס). את המסה שלנו מעבירים לתבנית ומשטחים בעדינות בלי לדחוס יותר מדי עד שכל התבנית מכוסה ובגובה אחיד. משמנים מעט בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 15-17 דקות.  מוציאים את התבנית ובוזקים מעל את הטחינה הנוזלית שהכנו ומסדרים עגבניות ובצל על הטחינה.  מכניסים לתנור על חום של 250 מעלות לעוד כ5 דק' עד שהטחינה מתקשה מעט. 

הצעת הגשה:

לפני ההגשה מפזרים מעט סומק ומומלץ טחינה לימונית ודלילה בצד. להכין סלט ירקות וחמוצים ויש לכם ארוחה שלמה ☺

אולי יעניין אותך

5 תגובות

  • Reply
    יסמין
    אפריל 21, 2020 at 10:22 am

    נראה נהדר! 250 גרם חומוס לפני או אחרי השריה?

    • Reply
      ארז גולקו
      אפריל 21, 2020 at 4:08 pm

      תמיד שוקלים לפני. שיהיה בהצלחה יסמין.

  • Reply
    גילי
    אפריל 26, 2020 at 1:46 pm

    נראה ונשמע מדהים!!! איך אפשר מראש להמנע מכך שהתערובת וכל הסיניה עצמה תצא יבשה מידי? כי זה מה שקרה לי פעם אחרונה שהכנתי פלאפל בבית

    • Reply
      ארז גולקו
      אפריל 26, 2020 at 5:46 pm

      אפשר להימנע מראש ע״י לבשל את זה פחות זמן, שיהיה בהצלחה!

      • Reply
        נוי
        מאי 3, 2020 at 11:22 am

        לא צריך לבשל את גרגרי החומוס?

להשאיר תגובה

דילוג לתוכן