ריבת תפוחים וקינמון

ריבת תפוחים וקינמון 

מצרכים:

  • קילו תפוחים (לאחר קילוף וחיתוך)
  • 600 גרם סוכר 
  • כף גדושה קינמון
  • 2 חופנים צנוברים קלויים (לא חובה) 
  • מיץ מחצי לימון 

אופן ההכנה:

מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות כמו לסלט (ללא הגרעינים), מכניסים לסיר גדול על אש גבוה ומעל מפזרים את הסוכר והקינמון ומוסיפים את המיץ לימון שלנו.  אחרי רתיחה ראשונה מחלישים את האש לחום נמוך ומערבבים מעט ומבשלים עד שהתפוחים מתכווצים וצבעם שחום מהקינמון ומהקרמל של הסוכר. תוך כדי לא לשכוח לערבב כל כמה דקות. 

מניחים להתקרר, מעבירים לצנצנות או לקופסא גדולה עם מכסה ושומרים במקרר.

אולי יעניין אותך

2 תגובות

  • Reply
    דניאל
    אוקטובר 5, 2020 at 2:03 pm

    כמה יוצא בסוף מהכמות הזו?

    • Reply
      ארז גולקו
      אוקטובר 5, 2020 at 2:46 pm

      היי דניאל, הכמות שתצא היא בערך לפי משקל התפוחים. אין לדעת במדוייק כי הנוזלים מתאדים והתפוחים מתכווצים בבישול, שיהיה בתאבון!

להשאיר תגובה

דילוג לתוכן