ריבת תפוחים וקינמון
מצרכים:
- קילו תפוחים (לאחר קילוף וחיתוך)
- 600 גרם סוכר
- כף גדושה קינמון
- 2 חופנים צנוברים קלויים (לא חובה)
- מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות כמו לסלט (ללא הגרעינים), מכניסים לסיר גדול על אש גבוה ומעל מפזרים את הסוכר והקינמון ומוסיפים את המיץ לימון שלנו. אחרי רתיחה ראשונה מחלישים את האש לחום נמוך ומערבבים מעט ומבשלים עד שהתפוחים מתכווצים וצבעם שחום מהקינמון ומהקרמל של הסוכר. תוך כדי לא לשכוח לערבב כל כמה דקות.
מניחים להתקרר, מעבירים לצנצנות או לקופסא גדולה עם מכסה ושומרים במקרר.


2 תגובות
דניאל
אוקטובר 5, 2020 at 2:03 pmכמה יוצא בסוף מהכמות הזו?
ארז גולקו
אוקטובר 5, 2020 at 2:46 pmהיי דניאל, הכמות שתצא היא בערך לפי משקל התפוחים. אין לדעת במדוייק כי הנוזלים מתאדים והתפוחים מתכווצים בבישול, שיהיה בתאבון!