לחם בסיר – כוסמין מלא, ללא לישה
מצרכים:
- 5 ורבע כוסות קמח כוסמין מלא
- 3 כפיות שטוחות מלח
- 3/4 כפית שמרים יבשים
- 630 מ"ל מים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל היבשים ולאחר מכן מוסיפים את המים ומערבבים בעזרת כף עד שהכול מתגבש והופך לבצק אחיד. מעבירים לקופסא גדולה עם מכסה ומכסים (לקחת בחשבון שהבצק עולה ומכפיל את נפחו), נותנים לבצק לשבת 18 שעות בקופסא הסגורה. כעבור 18 שעות, מסדרים על השולחן נייר אפייה מקומח בנדיבות ומוציאים את הבצק למשטח המקומח ומקפלים מהצדדים לתוך האמצע ומעצבים אותו לצורה הרצויה והופכים אותו.
מכסים במגבת ונותנים לו לשבת לעוד כשעה וחצי ובסיום חורצים בעזרת סכין חדה. כחצי שעה לפני סיום ההתפחה, מדליקים תנור על 230 מעלות ומכניסים לתוכו סיר יצוק ברזל עם המכסה (נותן אפקט של תנור לחם וקראסט מעולה) מחממים את הסיר כחצי שעה.
לאחר מכן מוציאים את הסיר ומכניסים לתוכו את הלחם עם הנייר אפייה שעליו הוא מונח. ניתן לחתוך את הנייר שיתאים לגודל וגובה הסיר. נכניס לתנור עם מכסה סגור לחצי שעה אפייה. לאחר מכן נוריד את המכסה ונאפה לעוד כרבע שעה על חום של 180מעלות. נוציא את הסיר מהתנור ואת הלחם מהסיר ונניח אותו על רשת ונתן לו להתקרר.
תהנו ☺
המתכון בהשראת אלון שבו קונדיטור