חצילים בתחמיץ

חצילים בתחמיץ

מצרכים:

  • 2 חצילים חתוכים לעיגולים של 1 ס"מ 
  • 2 שיני שום קצוצות
  • חצי צרור פטרוזיליה/ כוסברה
  • חצי כוס חומץ
  • חצי כפית מלח 
  • רבע כפית פלפל
  • שמן זית לפי העין 

אופן ההכנה:

משמנים מעט תבנית תנור עם נייר אפייה, מניחים את החציל שחתכנו ומשמנים אותו מעט. מתבלים עם מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד להשחמה יפה. מוציאים ומחכים שיתקרר. עכשיו נתחיל לבנות שכבות, לשם כך מניחים קופסא עם מכסה ומכניסים לתוכה קצת מהשום וקצת מהפטרוזיליה. 

במקביל נערבב בקערה מלח, פלפל וחומץ ונטבול כל פעם חתיכה של חציל ונניח אותו בקופסא מעל השום והפטרוזיליה. נמשיך ככה עד שנסיים שכבה ראשונה. נניח מעל שוב עוד קצת מהשום והפטרוזיליה ונחזור על הפעולה עם החצילים וככה עד שנסיים את כל הכמות.  במידה ונשאר קצת חומץ פטרוזילה, ניתן לשפוך מעל הכל.

סוגרים את הקופסא ושומרים במקרר.

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן