חומוס ביתי
ל-4 מנות
מצרכים:
- 250 גרם חומוס מושרה במשך לילה
- 1/4 כוס מי בישול של החומוס
- 1 שן שום (לא חובה)
- מיץ מלימון 1 גדול
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את החומוס בסיר עם מים ומעט מלח בערך כשעה או עד שהוא מתרכך.
שומרים בצד מעט גרגירים שנוכל לשים על החומוס.
כשהחומוס מבושל מעבירים את הגרגרים למעבד מזון בעזרת כף עם חורים ומכניסים את השן שום, פלפל, מלח, מיץ לימון ומעט ממי הבישול (1/4 כוס) ומפעילים את המעבד מזון ולאחר כחצי דקה מוסיפים את הטחינה גולמית וממשיכים בערבוב עד למרקם חלק. ניתן להוסיף טחינה/ מי בישול או להפחית לפי המרקם שאתם אוהבים. טועמים, מתקנים טעמים אם צריך מלח, פלפל, לימון לפי הטעם.
מסדרים בצלחת ובאמצע שמים את הגרגרים שהשארנו בצד. שמן זית מעל ומעט סומק.
בתאבון ☺