לחמניות חלה
מצרכים:
- 1 קילו קמח לבן
- 400 גרם מי ברז
- 15 גר' שמרים יבשים ( 40 גר' שמרים טריים)
- 100 גר' סוכר
- 15 גר' מלח
- 175 גר' שמן זית

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר ומפעילים על מהירות נמוכה- בינוניות. תוך כדי עבודה מוסיפים את המים, אחרי שהמים נספגים בבצק מוסיפים את המלח, מערבבים ולאחר מכן את השמן זית בהדרגה וממשיכים עד לקבלת מרקם אחיד. במידה והבצק לא מתגבש, עוצרים את המיקסר ממשיכים בלישה ידנית ומחזירים למיקסר לעוד כ5 דק'.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומחכים שיתפח ויכפיל את גודלו.

** ניתן גם להשאיר ללילה במקרר
אחרי שהבצק תפח, נחלק אותו ל7 חלקים שווים ואז כל חלק נחלק ל-2 (כלומר 14 לחמניות) – מכינים כדורים מניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה (יכול להיות שיצאו לנו 2 תבניות) מניחים מעל מגבת ונותנים עוד התפחה עד שהלחמניות תופחות למשך כשעה.
מכינים קערה קטנה עם מים, מברשת ואת התוספות שאתם רוצים על הלחמניות. אנחנו שמנו סומק/ זעתר/שומשום/ פרג. מברישים את הלחמניות עם מים ומפזרים מעל את התוספות. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ25 דקות או עד להשחמה יפה.
