עוגיות סבתא איטלקיות
מצרכים לבצק:
- 350 גרם קמח כוסמין מלא
- 1 כוס שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
מצרכים למילוי:
- 300 גרם ממרח תמרים
- 1/3 כוס שקדים קצוצים גס
- 4 כפות חלב שקדים
- ניתן להחליף את המילוי תמרים בכל ריבה שיש לנו.
אופן הכנת הבצק:
בקערה מערבבים את השמן זית והיין ביחד ובהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת הידיים, מוסיפים ומערבבים ככה עד שנוצר לנו כדור בצק גדול ואחיד. במידה והבצק נדבק לדפנות, להוסיף מעט קמח. את הבצק מחלקים למספר כדורים שווים בערך בגודל שקצת יותר קטן מכדור פינג פונג.
אופן הכנת המילוי:
בקערה מערבבים את הממרח תמרים עם השקדים הקצוצים ומוסיפים חלב שקדים ובעזרת הידיים לשים ומערבבים לעיסה אחידה.
ניקח כל פעם כדור בצק נשטח אותו בעזרת הידיים, אם צריך, לקמח טיפה את המשטח.
נניח במרכז מהמילוי שלנו ונסגור לחצי סהר (או לכל צורה שתזרום לכם…)
נסדר בתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ15-20 דק'.