עוגיות סבתא איטלקיות

עוגיות סבתא איטלקיות

מצרכים לבצק:

  • 350 גרם קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס שמן זית 
  • 1/2 כוס יין לבן

מצרכים למילוי:

  • 300 גרם ממרח תמרים
  • 1/3 כוס שקדים קצוצים גס
  • 4 כפות חלב שקדים
  • ניתן להחליף את המילוי תמרים בכל ריבה שיש לנו.

אופן הכנת הבצק:

בקערה מערבבים את השמן זית והיין ביחד ובהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת הידיים, מוסיפים ומערבבים ככה עד שנוצר לנו כדור בצק גדול ואחיד. במידה והבצק נדבק לדפנות, להוסיף מעט קמח. את הבצק מחלקים למספר כדורים שווים בערך בגודל שקצת יותר קטן מכדור פינג פונג. 

אופן הכנת המילוי:

בקערה מערבבים את הממרח תמרים עם השקדים הקצוצים ומוסיפים חלב שקדים ובעזרת הידיים לשים ומערבבים לעיסה אחידה. 

ניקח כל פעם כדור בצק נשטח אותו בעזרת הידיים, אם צריך, לקמח טיפה את המשטח.

נניח במרכז מהמילוי שלנו ונסגור לחצי סהר (או לכל צורה שתזרום לכם…) 

נסדר בתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ15-20 דק'.

אולי יעניין אותך

10 תגובות

  • Reply
    ריקי
    מרץ 27, 2020 at 11:08 am

    יש תחליף ליין?

    • Reply
      ארז גולקו
      מרץ 28, 2020 at 12:22 pm

      שלום ריקי, לא ניתן לוותר על היין במתכון. אך ישנה אפשרות לחפש באתר מתכון עוגיות אחר ללא יין.
      שיהיה סופ״ש נעים.

  • Reply
    טובה
    מרץ 28, 2020 at 1:53 pm

    אפשר חלב סויה במקום שקדים?

    • Reply
      ארז גולקו
      מרץ 31, 2020 at 8:20 pm

      שלום טובה, אפשר להשתמש בחלב סויה.

  • Reply
    טובה
    מרץ 28, 2020 at 2:10 pm

    יש רעיונות לממרחים נוספים?

    • Reply
      ארז גולקו
      מרץ 31, 2020 at 8:20 pm

      כל ריבה יכולה להתאים.

  • Reply
    נועה דרוקר
    מרץ 31, 2020 at 7:51 pm

    היי אפשר להחליף את החלב שקדים לחלב אחר? רגיל או סויה?

    • Reply
      ארז גולקו
      מרץ 31, 2020 at 8:19 pm

      בטח שאפשר, כל עוד זה בהגדרה של חלב.

  • Reply
    דפנה
    אפריל 2, 2020 at 3:58 pm

    הי יש תחליף לקמח כשר לפסח? שקדים אולי?

    • Reply
      ארז גולקו
      אפריל 4, 2020 at 11:15 am

      שלום דפנה, לדעתי יכול להצליח ושווה לנסות עם קמח שקדים ותספרי לנו איך יצא? סופ״ש נעים!

להשאיר תגובה

דילוג לתוכן