פשטידה במחבת
מצרכים:
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 גזר
- 1 בטטה קטנה
- 2 בצלים לבנים בינוניים
- 2 קישואים בינוניים
- 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה טעם הטבע
- 3/4 כוס כוסברה קצוצה טעם הטבע (לא חובה)
- 1/2 כוס נענע קצוצה טעם הטבע
- 2 ביצים
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל
- ** מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 26


אופן ההכנה:
בפומפייה על הצד הגדול(גס) מגרדים את כל הירקות חוץ מהעשבי תיבול.
לאחר מכן סוחטים את הנוזלים מוסיפים את העשבי תיבול והתבלינים, מערבבים טוב טוב.
מרתיחים מחבת עם שמן זית ומניחים את הבלילה. מתחילים בחום גבוה שישחים מעט ואז מחלישים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ15-20 דק' ובעזרת צלחת הופכים בזהירות ומבשלים את הצד השני שוב על אש גבוה להשחמה. מחלישים ומבשלים לעוד כ15 דק' עם מכסה סגור ל10 דק' הראשונות.
בתאבון ☺


המתכון בשיתוף פעולה עם טעם הטבע
