לביבות תפו"א ובטטה
מתכון ל-12 לביבות – ללא גלוטן – אוכל טבעוני
מצרכים:
- 1 תפוח אדמה
- 1 בטטה
- 1 בטטה סגולה (אחרי טיול בשוק מחנה יהודה, חזרנו עם מלאי של בטטות סגולות. אפשר להשתמש בבטטה רגילה/ תפוח אדמה או חצי חצי לפי הטעם)
- 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
- 3-4 כפות קמח חומוס
- 1 כף שמן זית
- קורט פלפל צומה
- 2 קורט מלח
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה ומניחים אותו להתקרר.
מקלפים את התפוח אדמה והבטטה ומגרדים בפומפייה, בצד עם החורים העבים.
מעבירים לקערה, מוסיפים בצל מטוגן, שמן זית, מלח, פלפל צומה, פלפל שחור ואת הקמח חומוס בהדרגה. מערבבים למרקם אחיד עד שניתן לצור לביבות יציבות שלא מתפרקות.
מחממים מחבת עם שמן זית על אש בינונית בכמות שתכסה כשליש מגובה הלביבה.
כשהשמן חם מכניסים את הלביבות לטיגון. כשצד אחד מקבל צבע זהוב שחום הופכים לצד השני.
תהנו ☺