דייסה מפנקת
מצרכים:
- 5-4 כפות שיבולת שועל דקה
- 1-2 תמר מג'הול
- כף קשיו/ אגוזים/ שקדים
- כף גרעיני דלעת
- 1 כף גוג'י בריז(לא חובה)
- ניתן להוסיף כף אבקת קקאו
- כוס ורבע נוזלים – מים/ חלב צמחי
- קינמון לפי הטעם
אופן ההכנה:
מכניסים שיבולת שועל למחבת או סיר קטן מחממים על אש נמוכה ובהדרגה מוסיפים את הנוזלים עד למרקם הרצוי. מערבבים וכשהדייסה חמה מכניסים את התמרים ללא החרצנים ובעזרת כף מועכים אותם עד שהם נמסים לגמרי.
למי שאוהב בשלב זה מוסיפים את האבקת קקאו, ומבשלים לעוד כ 5 דק'.
מעבירים לקערה ומפזרים מעל את התוספות שלנו.
** ניתן לגרד פנימה תפוח או להוסיף חצי בננה במקום ולפזר מעל מעט קינמון
הפקה: אתר אמא של | צילום: אסף אמברם | בשיתוף: שיבולת שועל של קוואקר