חמוצים
לצנצנת של 3 ליטר
מצרכים:
- 1 כרובית טרייה קטנה להפריד לפרחים קטנים
- 1 קולורבי מקולף חתוך לפרוסות
- 1 כרוב קטן חתוך גס
- 1 גזר חתוך לעיגולים
- 1 שומר פרוס – ניתן להוסיף בעונה
- 5 שיני שום
- מלח
- 3 עלי דפנה
- כפית שטוחה חוואיג' למרק – לא חובה
- פלפל חריף חתוך – למי שאוהב חריף

אופן הכנה:
במד ליטר מערבבים טוב טוב ליטר מים עם 4 כפיות מלח גס.
חוזרים על הפעולה עד שכיסינו את כל הירקות בצנצנת (ערבוב ליטר מים + 4 כפיות מלח)
מעקרים צנצנת עם מים רותחים.
ממלאים בצנצנת קצת מהירקות מניחים שום, עלי דפנה, חריף.
ממשיכים ומניחים עוד ירקות, מעל שום, עלי דפנה, חריף.
ככה עד שוב עד שמגיעים לסוף הצנצנת.
ממלאים את המים עם המלח עד הסוף.
סוגרים את הצנצנת ומניחים במקום מוצל עד שהמים לא צלולים (בין 3-5 ימים) ומכניסים למקרר.


תהנו ☺